Sloopwerkzaamheden Noordwest Ziekenhuisgroep gestart

Sloopwerkzaamheden Noordwest Ziekenhuisgroep gestart

Sloopwerkzaamheden Noordwest Ziekenhuisgroep gestart.

UITGEEST – De sloop van een oud deel van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar is begonnen. De afgelopen week zijn de eerste werkzaamheden verricht. Het doel is eind 2020 klaar te zijn met de sloop van het oude gedeelte, om zo te kunnen beginnen aan de bouw van een nieuw ziekenhuis wat aan de eisen van deze tijd moet voldoen.

Woordvoerster Sietske Purmer meldt dat de eerste week goed is verlopen: “De eerste werkzaamheden zijn zonder problemen verlopen. Er zijn zelfs werkzaamheden verricht die voor later dit jaar op de planning stonden.” Op 1 september is de inrichting van de bouwplaats opgestart waarna afgelopen week de sloop daadwerkelijk begonnen is. “Er is een extra transport brug aangelegd om het bouwafval te ruimen en er zijn hekken neergezet rondom het bouw- en sloopterrein.” vertelt de woordvoerster.

Het doel van de sloop is om ruimte te maken voor de bouw van de eerste fase van het nieuwe gedeelte van het ziekenhuis, wat in het begin van 2021 gestart zal worden. De werkzaamheden op de oude afdelingen zijn onderdeel van de vernieuwingen die het ziekenhuis wil doorvoeren de komende jaren. De afdelingen die in de gebouwen zaten die gesloopt gaan worden, zijn de afgelopen jaren naar elders in het ziekenhuis verplaatst.

Tijdens de eerste werkzaamheden is er nog geen overlast ondervonden. Omwonenden, afdelingen en medewerkers zijn van tevoren ingelicht. De komende tijd wordt er wel meer overlast verwacht doordat de sloopwerkzaamheden zich nu nog in de opstartfase bevinden. Tijdens de sloop wordt er rekening gehouden met het rustuur van de patiënten. Dit betekent dat er tussen 12:30 en 13:30 geen werkzaamheden zullen worden verricht die kunnen zorgen voor geluidsoverlast.

Het ziekenhuis zal tijdens de gehele verbouwing gewoon openblijven voor alle gevraagde zorg.

Over de auteur

Max Vessies

- Journalist - 17 jaar - Schrijvend voor regio midden Noord-Holland

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *