PAX Vredesweek ook in Alkmaar gevierd

PAX Vredesweek ook in Alkmaar gevierd

Op 19 September zal de jaarlijkse PAX Nationale Vredesweek in Nederland weer van start gaan. Hierin zullen Vredesambassades verspreid over heel Nederland allerlei activiteiten organiseren in hun eigen buurten. Ook Alkmaar heeft een Ambassade van de Vrede, deze valt onder naam van het Apostolisch Genootschap. Dit jaar staan verschillen, en het omgaan hiermee centraal. Het verdiepen in je medemens en dingen bekijken vanaf een ander standpunt spelen een belangrijke rol in de Vredesweek van 2020. Het thema is daarom ‘Vrede verbindt verschil’.

PAX is de grootste vredesorganisatie in Nederland en houdt zich al 70 jaar bezig met het waarborgen van de vrede in conflictgebieden. Ze zijn in 14 landen actief: Van Irak tot Colombia en van Syrië tot Zuid-Soedan. Daar helpen ze vredesactivisten met trainingen, psychologische hulp en juridische bijstand. Ook hielp de organisatie bij de oprichting van meerdere scholen in de gebombardeerde stad Aleppo. Naast deze verrichtingen organiseert PAX in samenwerking met allerlei Nederlandse      Vredesambassades ieder jaar de Nationale Vredesweek. Hierin wordt extra aandacht en betrokkenheid gevraagd voor de mensen die niet iedere dag de vrede ervaren zoals wij dat doen, maar zijn er ook veel activiteiten om onze eigen vrede te vieren.

De aftrap van de Nationale Vredesweek in Alkmaar zal zijn op 19 September om 15:30 in Theater de Vest, onder leiding van wethouder Paul Verbruggen (PvdA). Er zijn 2 dansgroepen en saxofoonkwartet BRES die optredens zullen geven. Ook zullen er gedurende de hele dag vredesklanken klinken vanuit de Grote Sint-Laurenskerk en de Waagtoren. Op de facebookpagina van De Ambassade van Vrede Alkmaar kun je een specifiek vredesnummer aanvragen aan stadsbeiaardier Christiaan. De activiteiten worden georganiseerd door de Ambassade in Alkmaar die onder naam valt van het Apostolisch Genootschap; een religieus-humanistische groep mensen wiens ideaal het is om liefdevol om te gaan met elkaar en de wereld. Uitermate logisch dus dat zij zich als geroepen voelen om de organisatie van de Alkmaarse evenementen omtrent de Nationale Vredesweek op zich te nemen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *