Financiële steun dierenartsen regio Alkmaar

Financiële steun dierenartsen regio Alkmaar

CASTRICUM – Dierenartsen uit de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Heiloo, Bergen en Langedijk krijgen financiële ondersteuning voor de behandeling van gewonde of zieke dieren zonder (bekend) baasje.

Gemeente Alkmaar zegt dat het idee voor deze financiële steun is ontstaan nadat meerdere dierenartsen uit de regio aangegeven hebben hier behoefte aan te hebben. Ze willen een vergoeding van de kosten voor de behandeling van zwerfdieren en (ver)wilde(rde) dieren. Ook dierenartsen die voor de regio de avond- nacht- en weekenddiensten verzorgen hebben aangegeven de financiële steun te willen ontvangen.

Door deze regeling hoopt de gemeente te bereiken dat de medische zorg voor deze dieren zeker weten kan plaatsvinden. Om dit te bereiken is er besloten dat dierenartsen die dag- en avonddiensten draaien een tegemoetkoming van 50% van de kosten krijgen. Voor dierenartsen die ook nacht- en weekenddiensten draaien is de vergoeding 75%. De kosten die de gemeenten met deze regeling zullen maken worden betaalt uit het budget ‘’5. Programma Duurzaamheid, Thema 5.1 Leefomgeving en Productnr. 58 Dierenwelzijn’’.

Gebaseerd op gegevens uit 2017 gaat het per jaar om ongeveer 750 dieren zonder baasje die behandeld moeten worden in de gemeenten. Gemeente Alkmaar verwacht dat de meeste aanvragen naar de vergoeding zullen komen van dierenartspraktijken in Alkmaar.

de Jong dierenartsen (Heiloo en Akersloot) zegt dat ze in de praktijk dieren zonder baasje hebben behandeld waarvoor ze hun fooien en ‘’beestje zonder baasje pot’’ beschikbaar hebben gesteld. Ze laten weten dat een op de tien dieren die bij hen binnenkomt geen baasje heeft en zien dan ook noodzaak voor deze financiële ondersteuning.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *