(Na)genieten van zomer tijdens TAPT Festival

(Na)genieten van zomer tijdens TAPT Festival

Beeld: Joep Niewenweg

14 september 2020, tekst: Joep Niewenweg

UTRECHT – Op zaterdag 12 en zondag 13 september vond het TAPT Festival plaats in het Julianapark in Utrecht. Vanwege het coronavirus was deze editie echter anders dan voorgaande evenementen van TAPT. Op de website schrijft het festival het volgende: “De festivals van TAPT zijn speciaalbier festivals in een nieuw jasje. De combinatie van heel veel mooie bieren, lekker eten, chillen, spelletjes spelen en uiteindelijk één groot feest zijn de kernelementen van TAPT Festival.”

De editie in het Julianapark was strak georganiseerd. Zo waren zowel zaterdag als zondag opgedeeld in shifts en konden kaartjes alleen online worden gekocht. Dit om de ruimte op het festivalterrein zo goed mogelijk in te richten. Daarnaast waren er looppaden en hadden alle festivalgangers een bandje waarmee ze hun drankje konden ‘kenmerken’. Ook was het niet toegestaan om te schreeuwen en te zingen, moest je met je hele tafelgezelschap tegelijkertijd naar binnen en werd festivalgangers verzocht alleen naar het toilet te gaan of een rondje te halen.

Naast alle strenge regels op het festivalterrein was er ook genoeg ruimte voor plezier, om deze gekke zomer toch nog goed af te sluiten. Zo werden er verschillende speciaalbieren geschonken van zowel grote als kleine brouwerijen, stonden er allerlei foodtrucks op het terrein en kon je verschillende activiteiten doen met je tafelgezelschap, zoals 1 tegen 1 beerpong en het NK blijven zitten, wat je uiteraard met een korreltje zout moet nemen…

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *