Gezondheidsmonitor gaat van start

Gezondheidsmonitor gaat van start

Heiloo – De derde gezondheidsmonitor is weer van start gegaan. Het CBS heeft ruim 46.500 inwoners geselecteerd uit zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord om aan de vragenlijst mee te doen.

De gezondheidsmonitor is een grootschalig vragenlijstonderzoek die inwoners, boven de achttien, uit Noord-Holland Noord invullen. Er worden vragen gesteld over eenzaamheid, beperkingen, stress, mantelzorg, leefstijl, woonomgeving en invloed van de coronacrisis. Resultaten van onderzoek helpen gemeenten en GGD ’en om de gezondheid en welzijn van inwoners in een regio te verbeteren

In de tijd van de coronacrisis is dit onderzoek nog belangrijker, zeggen verschillende GGD-instanties. Er wordt gekeken naar hoe het ‘nieuwe normaal’ de geestelijke en fysieke gesteldheid van mensen beïnvloed.

Sinds 2012 voeren alle GGD ‘en de Gezondheidsmonitor eens in de vier jaar op vergelijkbare wijzen uit. Informatie wordt vergeleken met andere regio’s en de monitoren van het afgelopen jaar, om te kijken of de gezondheid voor- of achteruitgaat. Deze monitoren worden vervolgens vergeleken met andere regio’s uit Nederland. Op basis van de resultaten overheidsinstanties het gezondheidsbeleid voor de komende jaren.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *