Nieuw jongerenpunt pakt het anders aan

Nieuw jongerenpunt pakt het anders aan

Alkmaar – In gemeente Alkmaar zijn ruim 400 jongeren uit beeld geraakt van de overheid en hulpinstanties. Deze jongeren zijn tussen de 18 en 27 jaar, zitten niet op school, hebben geen baan, maar staan ook niet geregistreerd als werkloos. Voor deze jongeren wordt een nieuw jongerenpunt opgericht: jongerenpunt Check-In. In september is er in 6 gemeenten toestemming gegeven voor dit project. Op 1 januari zal het van start gaan.  

Check-In is een jongerenpunt dat wordt opgericht in samenwerking met de gemeente Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk, Halte Werk, de BUCH en WNK. Ze willen één laagdrempelige ingang maken, waardoor het voor de jongeren makkelijker wordt om geholpen te worden.   

In Alkmaar was al een jongerenloket, maar ‘‘dat had geen eigen gezicht en is nog niet specifiek op jongeren gericht”, zegt Marc Bevers, projectleider. Hij zegt ook dat  ze niet gaan wachten tot de jongeren naar hen toe komen, maar dat zij contact gaan opnemen met de jongeren die nu buiten beeld zijn.   

Vóór het coronavirus was er al een plan om een jongerenpunt te starten, maar dit is door de huidige snel oplopende jeugdwerkloosheid extra belangrijk. “In de eerste drie maanden van de COVID-19-epidemie verloren 160.000 mensen in Nederland hun baan, waarvan 100.000 jongeren”, dit staat in het uitvoeringsplan van Bevers. Ook staat er in dat het jongerenpunt Check-In geen incidentele reactie is op COVID-19 en dat ze het structureel beter willen doen voor de jongeren.  

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *