Grote Kerk Alkmaar vangt financiële klappen met eigen reserves op

Grote Kerk Alkmaar vangt financiële klappen met eigen reserves op

Foto: Sterre Petter

ALKMAAR – De Grote Kerk van Alkmaar kan door de maatregelen van de overheid slechts twee derde van de zaalcapaciteit gebruiken. Vanwege het coronavirus was de kerk tussen de maanden maart en juni gesloten. Hierdoor heeft de kerk veel inkomsten misgelopen.

‘Dit scheelde zo een 300 bezoekers per dag.’ zegt Elianne van Diepen van de afdeling Programma en Publiek. Per juni kon de kerk weer open en werd er gewerkt met tijdssloten. Nadat de maatregelen versoepeld waren, werden ook de tijdssloten verruimd. Hierdoor kan de kerk nu ongeveer 800 bezoekers per dag ontvangen.

De ruimte in de kerk is groot, waardoor de anderhalve meter maatregel goed gehandhaafd kan worden. Mede hierdoor denkt de kerk dat concerten en tentoonstellingen in de toekomst gewoon door kunnen gaan. De kerk heeft geen extra steun aangevraagd bij diverse organisaties. ‘De financiële klappen van 2020 vangen wij met onze eigen reserves op.’ aldus van Diepen.

In de kerk worden veel activiteiten georganiseerd. Hierdoor moeten er verschillende protocollen toegepast worden. Overal moet er anderhalf meter afstand worden gehouden, de kaartverkoop is online en bij ontvangst wordt er een gezondheidscheck gedaan.

Afgelopen weekend speelde La Sfera Armoniosa in de Grote Kerk. Zij maakte met verschillende artiesten de ‘Covid Collaborations’, een serie videoclips met zangers uit verschillende landen. Vooral uit landen die hard zijn getroffen door de coronacrisis.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *