Sinfonia Rotterdam treedt op tijdens via livestream

Sinfonia Rotterdam treedt op tijdens via livestream

Het orkest Sinfonia Rotterdam geeft op 12 maart een livestream concert: Weense Parel.  Zij gaan optreden vanuit de Laurenskerk in Rotterdam, onder begeleiding van dirigent Conrad van Alphen. De livestream van het concert is gratis te bekijken via  YouTube en Facebook.

Jevina Zhou, persvoorlichtster van Sinfonia Rotterdam, vertelt hoe ze op dit idee terecht zijn komt. ’Het is natuurlijk niet mogelijk in deze tijd om voor publiek te staan, maar willen toch een beetje cultuur naar hen toebrengen’, zegt Zhou. Het bijzondere volgens haar aan deze voorstelling is dat deze daadwerkelijk live wordt uitgezonden. ’Mensen zien dus een authentieke voorstelling’, zegt Zhou. Tevens is de voorstelling gratis te zien. ‘Wij doen dit niet, omdat we er iets aan willen verdienen, maar wij willen gewoon iets leuks brengen naar het publiek op deze manier’, zegt Zhou.

Uit het persbericht van Sinfonia Rotterdam zal er tijdens de opvoering Weense klassiekers ten gehore worden gebracht van Mozart, Haydn en Czerny. In het bijzonder zullen solisten Xin Wang en Florian Koltun meedoen om samen Czerny  uit te voeren: Concerto for piano four-hands. Het is een vrij onbekend pianoconcert, dat met vier handen gespeeld moet worden.  Wang en Koltun zijn een echtpaar, dus in tijden van corona is het voor hun mogelijk om een duo te vormen.

Het concert is op 12 maart om acht uur s ’avonds te zien op het YouTube kanaal en Facebook pagina van Sinfonia Rotterdam.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *