Column: Kan een jongen zich aanmelden voor een meidengroep?

Column: Kan een jongen zich aanmelden voor een meidengroep?

Op 9 februari heeft K3-zangeres Klaasje Meijer in een persconferentie aangekondigd dat ze de succesvolle groep zal verlaten. De twee overige zangeressen, Hanne Verbruggen en Marthe De Pillecyn, zullen verder gaan en gaan op zoek naar een nieuw lid voor de groep. Dit zal in de vorm zijn van een tv-programma dat nog in ontwikkeling is. Het bijzondere aan deze komende zoektocht is dat er voor het eerst jongens zich mogen aanmelden. Dit heeft Studio 100 baas Gert Verhulst tijdens de persconferentie bekend gemaakt. Ze staan open voor iedereen om zich aan te melden boven de 18 jaar. Ze moeten enkel wel vocaal en visueel tussen Verbruggen en De Pillecyn passen en het zal zeker moeten klikken tussen hen en het nieuwe lid.

 

Ik vind het een goede beslissing dat Studio 100 open staat om ook jongens deel te laten nemen aan K3. Vaak wordt K3 geassocieerd met iets dat voor jonge meisjes is. Maar er zijn ook zeker kleine jongens fan, en het zal goed zijn als er een jongen in kan komen. Hij kan dus ook een voorbeeld kan zijn voor kleine jongetjes. Ondertussen zijn er bijna meer dan 20.000 aanmeldingen binnen, zo vertelt De Pillecyn in een uitzending bij Jinek. Hiervan zijn ongeveer vijfentwintig procent mannen die zich hebben opgegeven.

Kandidaten die zich hebben opgegeven moeten een video maken waarin ze zichzelf voorstellen, een liedje zingen en dit opsturen naar Studio 100. Zelf kunnen ze beslissen of ze het openbaar willen zetten of niet, zolang Studio 100 maar wel de link kan openen om de video te zien. Wanneer je op YouTube een K3 auditiefilmpje opzoekt van een jongen, zie je in de reacties af en toe opmerkingen staan dat een jongen niet past binnen K3.  Jongens zouden veel te laag zingen en zouden niet bij de stemkleur passen van twee dames. De liedjes van K3 zijn erg hoog en dat zou een man nooit op toon kunnen zingen. Ook zou het visueel niet mooi staan om een jongen tussen twee meiden te laten staan. Mensen vinden dat het concept van de groep een meidengroep moet blijven, zoals het altijd geweest is.

Het standpunt waaruit mensen reageren kan ik nog begrijpen. K3 is voor veel mensen nostalgie, want ze bestaan al 20 jaar. Voor de mensen die met K3 zijn opgegroeid, daar komt dus verandering in. Dat was ook met de vorige bezetting, toen de generatie met Karen, Kristel en Josje stopte en er drie nieuwe meisjes kwamen. Niet iedereen kan even goed omgaan met drastische veranderingen. Wat de mensen wel moeten kunnen accepteren is dat deze beslissing van Hanne en Marthe zelf kwam om ook jongens de kans te geven zich aan te melden. Uiteindelijk gaan zij optreden samen met het nieuwe K3 lid en zal er een goede klik moeten zijn tussen hen. Voor hen maakt het dus niet uit of je een jongen of een meisje bent.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *