De eerste jongen in K3?

De eerste jongen in K3?

Foto: Instagram Joep Heijkoop

Het is al een tijdje bekend dat onze eigen Klaasje Meijer K3 gaat verlaten. Niet getreurd want de audities voor haar opvolger zijn al in volle gang. In 2009 verliet Kathleen Aerts de popgroep en in 2015 kwamen er drie andere meiden die de groep voortzetten. Dit jaar komt er net als de voorgaande jaren een tv-show: in deze show wordt er gezocht naar iemand die de plek van klaasje over kan nemen. Dit jaar is het alleen net even iets anders, niet alleen blonde vrouwen mogen zich aanmelden ook jongens en non binaire mensen zijn welkom bij de audities. Tot nu toe hebben we alleen maar drie meiden op het podium zien staan maar daar komt dit jaar misschien wel verandering in. 

De Rotterdamse Joep Heikoop (20 jaar) is eerstejaars codarts student muziektheater en doet mee aan de race om het laatste groepslid te worden van de kinderpopgroep K3.  

Waarom doe je auditie? 

”Het was eigenlijk helemaal niet de bedoeling om mezelf in te schrijven voor de online audities omdat ik gewoon nog op school zit. Toch heb ik mijzelf een halfuur voor de deadline aangemeld. Ik hou van zingen dansen en acteren dus dacht ‘waarom ook niet’. En ik heb hier geen spijt van.”  

Wat was er bijzonder aan de auditie? 

“Net als iedereen zit ik ook thuis en zijn er veel minder mogelijkheden om aan werk of stages te komen. Na een hele lange tijd geen auditie doen voelde het vooral heel erg fijn om weer te doen wat ik het liefste doe voor een jury. Ik kreeg er vooral erg veel energie van. Verder werd er op de auditie zelf natuurlijk goed rekening gehouden met de corona maatregels en dat wordt na een tijdje ook gewoon weer normaal.”

Hoe was de vibe bij de auditie? 

“Het eerste wat mij opviel was dat ik binnenliep in een ruimte vol blonde vrouwen. Net als bij elke auditie voelde je natuurlijk de spanning van iedereen. Er kwam vooral heel veel op mij af en alles kwam tegelijk, naast alle indrukken kwamen er ook interviewers naar je toe waar je op moest reageren op dat moment waar ik vooral even aan moest wennen. En na dit alles moet je dan toch echt door die auditie deuren om te laten zien aan de jury wat je allemaal in huis hebt.”

Hoe was het om auditie te doen voor een belangrijke jury? 

“Toen ik binnenkwam zag ik drie mannen achter een bureau zitten die niet erg veel zeiden.  Na dat ik mijn lied gezongen had waren ze erg enthousiast en wat meer open. Ik had erg het gevoel dat ik mijzelf moest bewijzen omdat ik een jongen was. Voor de jury is dit ook een nieuwe situatie natuurlij.”

Wat waren de reacties van buitenaf? 

“Zelf kreeg ik vooral veel goeie reactie ook de paar reacties die ik voorbij heb zien komen op het internet was er positief. Ik merk wel dat er heel veel haat is voor de jongens die mee doen aan de audities. Voornamelijk van fans die het er niet mee eens zijn dat een jongen de plek gaat innemen van klaasje.”

In welke ronde zit je op dit moment?

“Na het halen van de eerste twee video audities op YouTube ben ik op dit moment aan het wachten op de uitslag van de preselecties die op 1 mei plaats vond in het van der valk hotel in Ridderkerk. Hierna gaan er 150 kandidaten door voor de audities die verder te zien zullen zijn op TV.”

Wat vind jij zelf van een jongen in K3? 

“Persoonlijk weet ik niet of een jongen iets gaat toe voegen of juist voor belemmering gaat zorgen in de groep. Als je gaat kijken naar bijvoorbeeld de kleding die gedragen wordt, de vorm waar in de liedjes geschreven worden of de hoogte waarin er gezongen wordt zie ik tot nu toe niet in hoe hier een jongen bij zou passen. Ik ben vooral erg benieuwd.”

 Stel je voor jij zit in k3 wordt dat vooral jezelf aanpassen of zou je ook veel verandering brengen? 

“Zelf ben ik wel iemand die de kantjes ervan af loopt en dat is niet het stereotype K3 beeld” toch denk ik dat de juiste hoeveelheid van beide wel belangrijk is. Een jongen in de groep gaat natuurlijk voor opschudding zorgen maar ze zijn denk ik ook wel op zoek naar een bepaalt typen die bij de groep past.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.