The Voice valt uit elkaar “wat een pleuris zooi”

The Voice valt uit elkaar “wat een pleuris zooi”

welingelichte kringen.nl

Er is een grote bom gebarsten in het media land. Gisteren heeft RTL laten weten dat het bekende zangprogramma The Voice of Holland opgeschort wordt. Dit omdat er aangifte zijn gedaan tegen de TVOH coach Ali B en er nu zo’n 40 berichten naar buiten zijn gekomen betreffend seksueel en machtsmisbruik binnen het programma.

Hoewel het lijkt of dit nieuws zomaar uit de lucht komt vallen, is er al heel lang een onderzoek bezig. In augustus vorig jaar plaatste Tim Hofman een oproep op social media waarin hij mensen opriep om zich te melden in verband met misbruik bij eventuele talentenjachten. Naar aanleiding van deze oproep zijn er heel wat berichten binnen gekomen van onder andere oud-kandidaten van The Voice. Doordat er zo veel reacties op kwamen werd het een heel erg groot onderzoek die vanaf Augustus vorig jaar loopt.

Op dit moment zijn er zo’n 40 vrouwen naar Voren gekomen die bevestigen dat er sprake was van intimidatie binnen het programma. Om precies te weten hoe wat of tegen wie de klachten zijn moeten we met zijn allen wachten op de aflevering van BOOS van BNN/VARA met Tim Hoffman die aanstaande donderdag te zien is op het YouTube kanaal van BOOS. Op dit moment weten we dat zowel Marco Borsato, Ali B en de vriend van Linda de Mol Jeroen Rietbergen aan bot zullen komen.

Zowel Ali B als Jeroen Rietbergen hebben al snel een statement naar buiten gebracht die compleet verschillend zijn van elkaar. Ali geeft namelijk via zijn artiestenbureau aan dat er nog veel onduidelijk is “maar één ding is wel duidelijk: Ali heeft nooit misbruik gemaakt van zijn positie en heeft zich nooit seksueel grensoverschrijdend gedragen.” deelt Ali zijn artiestenbureau SPEC. Jeroen daarentegen laat weten dat hij spijt betuigd en dat er wel degelijk seksueel getinte berichten tussen de kandidaten en hem hebben plaats gevonden “tijdens mijn jarenlange betrokkenheid bij The Voice of Holland heb ik contact van seksuele aard gehad met enige bij het programma betrokken vrouwen en seksueel getinte whatsappberichten uitgewisseld” daarna laat hij weten dat hij na 10 jaar werken stopt als pianist bij TVOH.

De komende periode zullen er dus geen afleveringen meer uitgezonden worden van het programma tot dat het onderzoek helemaal klaar is. Of dit het einde is van The Voice of Holland in Nederland is nog maar de vraag. Zo laat Anouk, mede coach van Ali B, weten dat zij niet meer terug komt zitten in de rode draaistoel. Op Instagram laat ze weten dat ze genoeg weet en niet meer terug wil komen bij het programma “het is gewoon een corrupte bende ik wil niet werken op een plek waar jarenlang mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie”. Nu één voor één mensen van het programma ontslag nemen, weg gaan en de slechte naam die het programma nu al heeft, is het nog maar de vraag of we ooit nieuwe afleveringen op de buis zullen zien.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.