Terrasuitbreiding horeca 2021 nog niet in alle gemeenten officieel

Terrasuitbreiding horeca 2021 nog niet in alle gemeenten officieel

feb 19, 2021

WESTLAND – Afgelopen week maakte gemeente Amsterdam bekend dat zij dit jaar nogmaals de mogelijkheid van terrasuitbreiding zal aanbieden aan de horeca binnen hun gemeente maar nog steeds niet alle Nederlandse gemeenten volgen dat voorbeeld. Ook de gemeente Westland heeft nog niet bevestigd noch ontkend of de vorig jaar verstrekte vergunningen zullen worden verlengd.

 Tegen het einde van het terrasseizoen van 2020 liet partij GemeenteBelang Westland al weten dat ze pleitte voor een permanente terrasuitbreiding. “Niet alleen om de veiligheid van bezoekers te waarborgen mocht dat nodig zijn, maar ook omdat het simpelweg bijdraagt aan de gezelligheid in de Westlandse dorpen,” zegt Remmert Keizer, fractievoorzitter van GBW. Keizer denkt hiermee de aantrekkelijkheid van het Westland te kunnen vergroten. “Het liefst zien wij de terrassen voortaan een stuk groter en ruimer. Ook als we deze coronacrisis achter de rug hebben.”

Stef van Adrichem, mede-eigenaar van één van de twee vestigingen van Eetcafé de Witte, ziet een permanente terrasuitbreiding wel zitten. “In de zomer zat er een enorme piek in onze cijfers vergeleken met het jaar daarvoor. Dat heeft zeker te maken gehad met het grote stuk terras dat wij erbij hebben gekregen,” vertelt hij. Zijn bedrijf is, net als andere horeca in Nederland, zwaar getroffen door de coronacrisis. “In 2020 zijn we vijf maanden dicht geweest. Zulke cijfers kun je nooit meer bijbenen, maar alle beetjes helpen.” Van Adrichem hoopt dat GBW erin slaagt om de terrasuitbreiding permanent in te voeren. “Een permanente terrasuitbreiding vind ik alleen maar leuk, en ik denk onze gasten ook. Sowieso kan een beetje positief nieuws in deze tijd geen kwaad. ”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.