Studenten kunnen weer aan het werk: horeca gaat woensdag open

Studenten kunnen weer aan het werk: horeca gaat woensdag open

Restaurants openen weer hun deuren

[Oorspronkelijke publicatiedatum: 28-01-’22] 

Grote opluchting bij studenten die (opnieuw) wekenlang inkomsten misliepen. De horeca mag vanaf woensdag de deuren weer openen van 5.00 tot 22.00 uur. Dat hebben premier Rutte en minister Kuipers tijdens de coronapersconferentie dinsdagavond bekend gemaakt. “Ik ben superblij dat ik weer aan de slag kan”, zegt Zaza van de Koppel (25).

Maandag was al uitgelekt dat het kabinet de horeca en culturele sector wilde heropenen omdat de omikron-variant milder uitpakt dan aanvankelijk gedacht. Ook het Outbreak Management Team (OMT) vindt heropening van alle sectoren verantwoord. De sluitingstijd van 20.00 uur, wat het OMT adviseerde, wordt opgerekt naar 22.00 uur.

De heropening vindt wel onder voorwaarden plaats. Zo moet je voor toegang tot een horeca gelegenheid een vaccinatie- of herstelbewijs kunnen tonen, of een recent negatieve test. Bij verplaatsing binnen moet daarnaast een mondkapje gedragen worden.

Brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland (KHN) laat weten tevreden te zijn met de versoepelingen. Ook studenten wiens horeca bijbaan door de lockdown wegviel, zijn opgelucht. “Ik heb het werken en de gasten heel erg gemist”, zegt Zaza van de Koppel. Al vier jaar werkt zij bij Héron Petit Restaurant in Utrecht. “Afgelopen maanden heb ik me vaak zorgen gemaakt om mijn weggevallen inkomsten. Ik ben dus superblij dat ik weer aan de slag kan”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *