Voedselbanken hebben het moeilijk

Voedselbanken hebben het moeilijk

 Maastricht-

Het aantal donaties aan voedselbanken is gestagneerd dit komt onder andere door dat supermarkten hun producten zoveel mogelijk willen verkopen. Ze prijzen de producten af om zo min mogelijk over te houden. Dit raakt de voedselbanken zwaar omdat normaal de overige producten naar hun toegaat.

Ik sprak me Hannie Verwei van de voedselbank Limburg Zuid. Volgens Hannie Verwei is het probleem niet vandaag of morgen op te lossen. Een goed vooruitzicht is dat kerst eraan komt en in die warme tijd van het jaar komen er veel donaties binnen. Het is volgen Mevr. Verwei belangrijk goede acties klaar te hebben liggen om bijvoorbeeld vrijwilligers te vergaren. Ook is er een rekeningnummer aangemaakt zodat mensen kunnen doneren.

Op 24 maart is er een calamiteitenfonds het leven in geroepen er is 4 miljoen euro vrijgesteld voor voedselbanken. Als voedselbank kun je hier beroep op doen. Ook heeft de gemeente van Limburg Zuid waardebonnen vrijgesteld voor de leden van de voedselbank.

De voorraden worden leeggedronken deze voorraden waren bedoeld voor de rest van het jaar. Save spelen wordt steeds lastiger.

Bron: Hannie Verwei voedselbank Limburg Zuid.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *