Een maaltijd bij elkaar plukken in het bos? Helemaal niet moeilijk!

Een maaltijd bij elkaar plukken in het bos? Helemaal niet moeilijk!

Onze voorouders waren jagers en verzamelaars. Winkelen in de supermarkt zou je prima een vorm van verzamelen kunnen noemen. Je voelt of je appel niet beurs is of drukt een avocado in om de rijpheid te testen. Eten plukken in het bos, het is bijna net zo makkelijk als een tochtje naar de supermarkt.

Het echte verzamelen zoals onze voorouders het deden lijkt weleens verleden tijd. Althans dat zou je denken. Niet als het aan wildplukkers ligt. De hobby waarbij je de nabije natuur afspeurt naar eetbaar groen wint aan populariteit. Wat blijkt? In iedere berm is wel iets eetbaars te vinden. Het past in de trend van duurzaam en lokaal eten en als klap op de vuurpijl is het ook nog eens goed voor je portemonnee. Hoogtijd dus om aan de hand van twee ervaren plukkers te kijken wat het bos ons te bieden heeft. Wildplukker Ruuf neemt zijn buit wekelijks mee naar het luxe restaurant Syr in Utrecht. De chef-kok van deze zaak creëert vervolgens met groot genoegen bijzondere en verassende gerechten. Zij nemen je graag mee voor een uniek inkijkje in dit proces. Van onopvallend onkruid tot fine dining experience.

[embed]https://youtu.be/FSuco16qyiE[/embed]

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *