Hemelpop geeft Hilversum een feest tijdens Hemelvaartsdag: ‘Blij dat wij het kunnen voortzetten’

Hemelpop geeft Hilversum een feest tijdens Hemelvaartsdag: ‘Blij dat wij het kunnen voortzetten’

Een impressie van Hemelpop in Hilversum (Foto: Erwin Bakker)

Het gratis popfestival Hemelpop, heeft tijdens Hemelvaartsdag weer plaatsgevonden. Het festival heeft een doorstart gemaakt en is verplaatst naar het Marktterrein in Hilversum. Duurzaamheid staat hoog aangeschreven bij de organisatie.

 

Het Marktterrein stroomt langzaam vol met mensen. Ideaal festivalweer is het niet, de wind waait daar te hard voor. Toch ziet organisator Laurenz Rip de mensen genieten. “Dat geeft een goed gevoel”, zegt hij. “Na corona is het fijn dat we een doorstart hebben kunnen maken. De bedoeling is dat we elk jaar met Hemelvaartsdag een meerdaags festival gaan organiseren. Hierover zijn wij al voorzichtig in gesprek met de gemeente Hilversum. Dit jaar hebben we het nog klein gehouden omdat we pas laat te horen kregen dat het festival kon doorgaan. Voor de volgende editie gaan we een nieuwe opzet bedenken om het terrein zo efficiënt mogelijk te gebruiken. Hemelpop is een festivaltraditie in Hilversum en ik ben blij dat wij het op deze manier kunnen voortzetten.”

Het festival heeft duurzaamheid hoog staan. “Tijdens twee jaar corona was te zien, dat de natuur weer een balans zoekt, als wij als mens daar geen roet in het eten gooien. Daarom richten wij ons op duurzaamheid. Drinken wordt alleen geschonken in hard-plastic. Dat zijn recyclebare glazen. Bezoekers kunnen dit glas kopen en desgewenst als souvenir mee naar huis nemen. Dit alles is om de plastic soep van bekertjes tegen te gaan, wat normaal gesproken altijd was bij festivals. Daarnaast hebben wij twee foodtrucks staan met divers aanbod van vegetarisch tot veelvraat.” Lokale ondernemers zoals Gooische Bierbrouwerij en Foodhall Mout zijn betrokken bij het festival.

 

Op het festival staan diverse artiesten gepland, van DJ’s tot bands. Zoals elk jaar wordt de editie afgesloten door een tributeband. Dit keer was het de eer aan ABBA Dance (a tribute to ABBA). Daarnaast heeft het festival rekening gehouden met het verlies van Henny Vrienten en Jan Rot. “Met dit festival willen wij stil staan bij het moois wat zij ons gegeven hebben. Daarom hebben wij aan alle bands gevraagd om één nummer van Doe Maar te spelen als eerbetoon”, aldus Rip.

Het festival komt eind van de middag lekker op gang. Bezoeker Lotte de Jong staat te genieten met een biertje in haar hand. “Ze hebben het leuk aangepakt dit jaar. De sfeer zit er goed in en de muziek is top.” Wel merkt ze op dat het iets wat rustig is. “Het is een groot terrein wat nu deels leeg staat. Voor de gezelligheid zou het leuk zijn als ze het compacter maken zodat het meer gevuld lijkt. De muziek is verder goed en vind ik het leuk dat ze allemaal een nummer van Doe Maar spelen. Dat voegt echt wat speciaals toe aan deze dag.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *