International Dutch Distillers Festival komt naar Schiedam!

International Dutch Distillers Festival komt naar Schiedam!

In Schiedam wordt het eerste International Dutch Distillers Festival georganiseerd. Van 27 mei tot en met 4 juni staat alles in het teken van gedistilleerd.

Met het IDDF wil de organisatie een ode brengen aan de stad Schiedam, haar jeneverindustrie en de rijke geschiedenis van de stad. Er zal ruimte worden geboden aan Schiedamse distillateurs maar ook aan distillateurs uit binnen- en buitenland.

27 mei zal het IDDF door het Jenevermuseum geopend worden. Het festival zal uit drie onderdelen bestaan. Van vrijdag 27 mei tot en met donderdag 2 juni zal de IDDF Restaurant Week zijn. Een week waarbij men kan genieten van speciale menu’s en entertainment bij zeventien deelnemende Schiedamse horecagelegenheden. Ze zullen het thema gedistilleerd op hun eigen originele manier invullen.

Tegelijkertijd met de IDDF Restaurant Week zal ‘IDDF Around Town’ plaatsvinden, er zullen stadswandelingen zijn en bezoekers kunnen een workshop volgen in een van de molens.

Op vrijdag 3 juni en op zaterdag 4 juni zal het festival groots afsluiten met IDDF in Concert. Op het terrein van de de Glasfabriek zullen onder andere Bløf, waylon, Di-rect en Danny Vera optreden. Om in het thema van gedistilleerd te blijven, zullen er bijzondere hapjes zijn en pre-mixen verzorgd door de distillateurs.

IDDF zou natuurlijk niks zijn zonder distillateurs en een van de deelnemende distillateurs is SeriousBeeDistillers. Zij maken honingdistillaten. ‘De bijen maken honing en van die honing maken wij mede. Deze mede distilleren we. We maken dus honingdistillaten, wat uniek is in de wereld’ aldus Alwine van Winsen van SeriousBeeDistillers.

Op 27 en 31 mei en op 1 en 3 juni tijdens het IDDF kunnen bezoekers op reservering een exclusieve rondleiding krijgen in deze bijzondere distilleerderij.

Over de auteur

Leonie Beukers

Welkom, ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Leonie Beukers, ik kom uit Schiedam en studeer Journalistiek aan de HU. Met een breed scala aan interesses vind ik het leuk om me in allerlei onderwerpen te verdiepen. En ik ben blij dat ik dat nu met jullie kan delen!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *