“Ik kan niet iedereen de hulp bieden die nodig is”.

“Ik kan niet iedereen de hulp bieden die nodig is”.

Foto - Joost Meily

 

De afgelopen twee jaar is duidelijk geworden hoe hard we zorgpersoneel nodig hebben in onze maatschappij en hoe ernstig een tekort aan deze werknemers kan uitpakken. Waar veel zorgmedewerkers al op hun tandvlees lopen zien de voorspellingen er niet rooskleurig uit. Uit onderzoek van ABF Research blijkt dat in 2031 het tekort aan zorgpersoneel zal oplopen naar 135.000 werknemers.

 

In elke laag van de zorg is het tekort aan personeel voelbaar, van de thuiszorg tot artsen in het ziekenhuis. Volgens ABF Research zal het personeelstekort dit jaar oplopen tot ongeveer 49.000 werknemers. Veel van de zorgverleners werken nu al de handen uit de mouwen om de gevraagde zorg bij te kunnen houden, helaas is dat niet altijd mogelijk.

Pepijn Seij werkzaam in de thuiszorg laat weten dat aan de gevraagde zorg niet altijd voldaan kan worden. “Klanten zijn afhankelijk van de tijd die ik heb om bepaalde zorg te geven. Het gebeurt dan soms dat ik iemand niet kan douchen of helpen met steunkousen aantrekken omdat ik vijf mensen in de route heb die een insulineprik moeten krijgen”. Ook een dag ziek zijn kan hij eigenlijk niet permitteren, administratie krijgt een achterstand en blijft liggen tot hij weer aan de slag kan. De werkdruk ligt ontzettend hoog bij het personeel.

Het ziekteverzuim in de zorgsector is het hoogst van alle sectoren met 8,9% in het eerste kwartaal van 2022. De hoge werkdruk is hier een van de redenen voor. Uit cijfers van het CBS blijkt dat bijna 44% van de zorgverleners deze hoge werkdruk ervaart, toch is een groot deel van de ondervraagden tevreden met hun werk. Pepijn verteld dat het inderdaad zwaar is maar ook ontzettend veel voldoening geeft. “Ik merk dat ik vaak langere dagen maak dan de uren die ik werk. Veel administratie maak ik uiteindelijk thuis nog af en ik lees mij ‘s avonds in voor de volgende dag. Doe ik dat niet dan loop ik de volgende dag constant achter de feiten aan”.

Werken in de zorg moet aantrekkelijker gemaakt worden en het lijkt te werken. 12% meer studenten dan vorig schooljaar zijn gestart met de opleiding verpleegkunde aan het HBO. Toch is dit niet de oplossing voor het personeelstekort laat Dorien van de Ven, teamleider van de verpleegkundeopleiding aan de HAN (Hogeschool Anrhem Nijmegen) weten aan omroep Gelderland. “De uitstroom is momenteel heel hoog, door corona zijn de reserves op. En je hebt nog te maken met de vergrijzing. Dus we gaan dat niet compenseren”.

Over de auteur

Joost Meily

Ik ben een gedreven student die alles wil weten van natuur en wetenschap. Ik maak graag verhalen over de Nederlandse natuur en nieuwe ideeën voor innoverende projecten. Ook geschiedenis en verdiepende research houden mij niet tegen een mooi verhaal te maken. Bij elk verhaal dat ik heb gemaakt wil ik iets nieuws hebben geleerd, gewoonweg opzoeken is voor mij niet voldoende.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *