Een van de grootste gratis festivals in Nederland wederom afgelast.

Een van de grootste gratis festivals in Nederland wederom afgelast.

Bron: Pxhere

TIEL – Voor een tweede jaar op rij zal Appelpop niet doorgaan. Het gratis muziekfestival dat normaliter elk jaar op de Waalkade in Tiel plaatsvindt moet het afleggen tegen de coronacrisis.

Behalve de gezondheidsrisico’s die de coronacrisis met zich meebrengt, is volgens organisator Stichting Muziekstad Tiel het bedrijfsrisico te groot. Appelpop is met 125.000 bezoekers in de laatste editie één van de grootste festivals van Nederland, maar omdat het om een gratis festival gaat komt het dus niet in aanmerking voor het garantiefonds van de overheid. Ook is het financieel niet haalbaar om de coronaregels te handhaven, wanneer het festival een kleiner percentage van de normale bezoekersaantallen toelaat valt het verdienmodel in het water en kan het festival mogelijk niet meer terugkeren.

De organisatie begon in oktober aan de voorbereiding en diende op 1 april nog de voorlopige vergunningsaanvraag in, met de hoop dat er vanuit de politiek misschien het roer zou worden omgegooid. Dat gebeurde niet en zo ging er definitief een streep door Appelpop 2021.

Naast Appelpop was eerder ook al het Fruitcorso afgelast. Dit zijn elk jaar de grootste evenementen in Tiel dus blijft er voor de mensen uit de stad aan de waal nog weinig over. Jordy (28) is een rasechte Tielenaar, hij gaat normaal gesproken elk jaar naar het festival en heeft meerdere jaren geholpen met de voorbereiding. ‘’Voor ons is dit een van de weinige evenementen in onze stad waar wij trots op zijn en naar uitkijken. Het is te begrijpen dat het festival niet doorgaat, maar als je ziet dat andere evenementen die eerder plaatsvinden mogelijk wél doorgaan is het moeilijk te bevatten. Voor de Tielse cultuursector is het te hopen dat de testevenementen een positief resultaat opleveren, misschien is er dan toch nog hoop voor Appelpop dit jaar.

Dit artikel dateert van mei 2021

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *