Zomer in Amsterdam Nieuw-West: Wat is er te doen voor de jongste jeugd?

Zomer in Amsterdam Nieuw-West: Wat is er te doen voor de jongste jeugd?

Foto: Creative Commons

Het is zomer. De schoolvakanties zijn begonnen. Veel mensen vieren vakantie in de stad. En overal in Nieuw-West zijn dingen te doen. Er zijn veel gratis activiteiten, voor volwassenen, maar ook zeker voor kinderen. Als je een blik op de kaart werpt, valt het meteen op: er is in Nieuw-West veel natuur te vinden. Perfect om lekker uit te razen of om op ontdekkingstocht te gaan.

Wat ook leuk is: samen de handen uit de mouwen steken bij de Fruittuin van West. Afhankelijk van het seizoen kun je hier zelf fruit plukken of aardappels rooien. 2Na gedane arbeid kunnen de kinderen spelen bij verschillende speelplekken op het terrein, terwijl de ouders bij het bijbehorende Tuin Café genieten van wat lekkers.

Daarnaast kan men kiezen uit sporten en bewegen, kunst kijken en maken, spelen en varen. In het park, aan de waterkant, in het huis van de wijk, naast het museum en op het sportveld. Veel, veel activiteiten in Nieuw-West zijn gratis. In één dag komen kinderen van 8 tot 12 jaar in actie voor een ander, om de buurt een stukje leuker te maken. In een talentenquiz ontdekken zij waar ze goed in zijn. Daarna gaan ze met andere kinderen en een begeleider de buurt verkennen. Bedenk een toffe actie, bereid hem voor en dan aan de slag. Op bouwspeelplaats Het Landje in het Rembrandtpark kunnen kinderen hutten bouwen met hout, gereedschap en doek. In de schoolvakanties zijn er activiteiten: sporten, knutselen en koken. Er wonen ook 6 pony’s, waar kinderen tegen een kleine vergoeding op kunnen leren rijden.

De oever van de Sloterplas wordt binnenkort omgetoverd tot een gezellige, sfeervolle en kleurrijke markt met activiteiten en kraampjes van buurtbewoners, met kunst en curiosa, zelfgemaakte spullen en lekker eten. De markt laat zien wat Osdorp en Nieuw-West te bieden heeft. De Osdorpse Zomerboulevard is een bewonersinitiatief en mogelijk gemaakt via het Buurtbudget Nieuw-West.

Feest en ontspanning, ook hieraan is gedacht. Zo organiseert Stadsboerderij Osdorp een kick-off happy summer programma en het ZomerSpektakel op 27 augustus met muziek en samen eten. Zomer in Nieuw-West zorgt voor nog meer ontspanning waaronder Holiday Dance; een week vol dans voor kinderen (8 t/m 12 jaar) in de tweede week van de zomervakantie en nog veel meer toffe activiteiten.

Kinderen die dol zijn op sport en beweging kunnen hun hart ophalen in Nieuw-West. Zo zijn er met Padel Dam en Peaks Padel in deze buurt meerdere padelbanen en kunnen zij in twee verschillende klimhallen tot grote hoogte stijgen. Bij Klimhal Mountain Network Amsterdam en Klimhal Amsterdam is het zaak de ware klimgeit in hen naar boven te halen, door erop los te boulderen en klimmen. Ook leuk voor partijtjes!

Bij de Sloterplas is er voldoende vertier te vinden. Zo kan je een kano huren of gaan suppen op de Sloterplas. Natuurlijk is het ook leuk spelen op de zandstrandjes aan de plas. En het hele jaar door is het uiteraard heerlijk zwemmen in het Sloterparkbad.

Stadsboerderij Osdorp is een groen experiment midden in Osdorp, Amsterdam Nieuw West. Zij zetten de natuur, het goede eten en een prettige buurt voorop. De poort staat open voor iedereen die daaraan wil bijdragen.

De boerderij is een ontmoetingsplek voor betrokken buurtgenoten, natuurliefhebbers en stadstuinders. Vrijwilligers werken in de moestuin en scholen vinden de boerderij voor programma’s rond voedseleducatie. Tweemaal per week bieden zij dagbesteding aan. Buurtorganisaties en zelfstandige ondernemers treffen elkaar in gezamenlijke ambities rond gezondheid, participatie, educatie en buurtontwikkeling. De Stadsboerderij als Groenpunt ondersteunt lokale groene initiatieven.

Zoveel kooktalent in een buurt. De boerderij leidt buurtgenoten op tot gezondheidsambassadeur en is een springplank voor bewoners die een eigen bedrijf willen beginnen. Lokale koks verzorgen lunches, diners en kookworkshops geïnspireerd door de tuin en de leemoven.

Wekelijks verzorgen zij activiteiten. Dat doen zij in samenwerking met partners zoals Cityplot, Smaak te Pakken, The Beach, Peter Plank en Sanaa Talent. In co-creatie ontstaan steeds nieuwe ideeën en initiatieven. De boerderij wil een inspirerende plek zijn voor de buurt en heel Amsterdam.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *