ONTKNOPING FORMULE 1: LAATSTE STRIJD TUSSEN VERSTAPPEN EN HAMILTON

ONTKNOPING FORMULE 1: LAATSTE STRIJD TUSSEN VERSTAPPEN EN HAMILTON

Max Verstappen op het Yas Marina Circuit tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Abu Dhabi.

Dit weekend is de ontknoping van het formule 1-seizoen. Max Verstappen kan zondag in Abu Dhabi de eerste Nederlandse wereldkampioen ooit worden. De strijd gaat tussen de Limburger en de Britse Lewis Hamilton. De coureurs staan beide op evenveel punten: 369,5.

Vorig jaar won Verstappen nog op het circuit van Abu Dhabi. Maar sindsdien is het circuit erg veranderd. Bocht 5 en 9 waren eerst een chicane, nu zijn het ronde bochten. Er zijn veel bochten uit het circuit gehaald (waren het er eerst 20 zijn het er nu 16) en dus meer rechte stukken gecreëerd. Mercedes is normaliter sneller op de rechte stukken dan de auto van Red Bull. Er zijn ook twee DRS-zones waar de achtervleugel open mag. Het gaat dus een spannende strijd worden tussen de twee beste coureurs op de grid.

In onze talkshow-uitzending hebben wij het uitgebreid gehad over aankomende race. Onder andere F1-fanaat Cheyenne Jansen schoof bij ons aan. “Ik verwacht een spannende race, die eerlijk gaat worden verreden zonder al teveel gedoe zoals vorig weekend”. Want gedoe was het zeker vorige week op het circuit van Saudi-Arabië. Zo kreeg Verstappen straffen van de FIA van 5 en 10 seconden. De eerste straf was voor ‘leaving the track and gaining an advantage’, de tweede voor het ‘break testen’ van Hamilton. In dit tweede geval remde Verstappen om Hamilton voor te laten. Dit zodat hij in de DRS-zone kon komen zodra hij achter Hamilton kwam. Echter had Lewis hier niet op gerekend en terwijl Verstappen remde, tikte Hamilton zijn voorvleugel tegen de achterkant van de auto van Verstappen. Gevolg: Een beschadigde voorvleugel voor Hamilton en veel overleg tussen de FIA en de beide teams. Uiteindelijk won Hamilton de race en eindigde Verstappen, ondanks de straffen, tweede op het podium. De teamgenoot van Lewis, Valtteri Bottas werd derde nadat hij in de laatste ronde, in de laatste bocht Sebastian Ocon inhaalde.

Vandaag zijn de vrije trainingen voor de coureurs. De eerste training was in ieder geval veelbelovend, Max Verstappen was de snelste. Op het moment van schrijven is de tweede vrije training bezig van de in totaal drie. De kwalificatie is morgenmiddag om 14:00. De race is zoals altijd op zondag op hetzelfde tijdstip.

“Als Verstappen zondag wereldkampioen wordt is dat heel bijzonder. De winst op het circuit van Zandvoort was al bijzonder” zegt Cheyenne. “Wat er ook gebeurd, ik ben hoe dan ook trots op de prestaties van Max”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.