9 december: de dag van de vrachtwagenchauffeur in het kort

9 december: de dag van de vrachtwagenchauffeur in het kort

AMERSFOORT – De tweede donderdag in de maand december is dit jaar voor de tweede achtereenvolgende keer voor alle vrachtwagenchauffeurs in Nederland. De dag is in het leven geroepen door het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) en wergevers- en werknemersorganisaties TLN, VVT, FNV en CNV om de chauffeurs de aandacht te geven die ze naar hun inziens nog niet voldoende krijgen. De dag werd gevierd op de parkeerplaats van wegrestaurant De Tweede Steeg in Amersfoort met een optreden van Samantha Steenwijk.

De aanwezige vrachtwagenchauffeurs konden mee kijken en luisteren vanuit hun cabine. Ook was er genoeg pers aanwezig om het optreden van Samantha Steenwijk vast te leggen. Ze speelde haar nieuwe nummer ‘Ik ben onderweg’ die speciaal is uitgebracht om meer aandacht voor vrachtwagenchauffeurs te genereren. De ‘lofsong’ bleek toch een succes te zijn, zo vonden de aanwezige chauffeurs en ook Lisette van Herk, directrice van het STL.

Er zijn in totaal zo’n 91 duizend vrachtwagenchauffeurs in Nederland. Zowel chauffeurs zelf, als Samantha en Lisette geven aan dat ze merken dat mensen vaak negatief kijken naar de mensen achter het stuur van de grote wagen. ‘Ik vindt het eigenlijk een onderschat beroep. Er schelden ook best wel veel mensen naar de chauffeurs’ zegt Samantha.

In deze reportage kijk ik bij het initiatief in Amersfoort en mag ik heel vroeg opstaan om een dag mee te rijden met vrachtwagenchauffeur Casper Rondeel.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *