Kinderen in de techniek

Kinderen in de techniek

Steeds minder jongeren kiezen voor een opleiding of baan op het technische vakgebied. Zo wordt de wereld steeds digitaler en krijgen jonge kinderen steeds minder vaak te maken met de techniek. Werkplaats Jeroen in Haarlem biedt hier gelegenheid voor. Five4You ging langs om te kijken hoe de kinderen het ervaren en of ze zichzelf later iets met de techniek zien doen.

Werkplaats Jeroen zit in het noorden van Haarlem. Hier kunnen kinderen na schooltijd aan de slag gaan met hun technische creaties en leren ze creatief denken en samenwerken. Het zijn niet zomaar creaties. Zo werken ze met professioneel apparatuur en materialen en staan er de meest creatieve projecten. Van kleinere houtprojecten als autootjes en huisjes, tot een compleet werkend waterrad en automatische lichten. Niets is te gek voor deze kinderen.

Veel kinderen waren deze week bezig met het thema kerst, aangezien de werkplaats helaas volgende week ook haar deuren moet sluiten. Ik ging langs bij de werkplaats om te kijken wat er zoal gemaakt wordt en wat de kinderen er van vinden, maar vooral de moeilijke vraag: waar zie jij jezelf in de toekomst? Worden ze toekomstige techneuten, of gaan ze juist een hele andere richting op? Beluister hieronder de reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *