IJsselsteinse nieuwbouw rond de grootste kerstboom

IJsselsteinse nieuwbouw rond de grootste kerstboom

IJsselstein – Elk jaar in december staat in IJsselstein de grootste kerstboom van Europa. Met een hoogte van 372 meter is de Gerbrandytoren vanaf de snelwegen in de omgeving van Utrecht te zien. Maar in december wordt deze zendmast omgetoverd tot kerstboom. De met 120 LED lampen verlichte mast is dan van een nog grotere afstand te zien. De vraag is voor hoelang dit nog gaat zijn. De gemeente IJsselstein heeft plannen om het gebied rond de zendmast te gebruiken voor nieuwbouw. 

Volgens Herbert van Zijl, bestuurslid pers, van de stichting: ‘De Grootste Kerstboom’ zal het tot nog toe geen problemen opleveren voor de kerstboom zelf. ”Met de plannen die wij hebben gezien wordt er gewoon rekening gehouden met groenvoorzieningen onder de tuien van de mast. Hierdoor kunnen wij als organisatie gewoon doorgaan met het jaarlijks ophangen van de lampen”.

Inwoners van het aangelegen zenderpark zijn minder te spreken over de plannen van de gemeente. Martijn van den Akker ziet het eigenlijk niet zitten: ”Als je kijkt naar wat ze allemaal willen gaan bouwen, een appartementencomplex van vijf hoog en een parkeerplaats voor vrachtwagens. Ik denk persoonlijk dat je deze plek moet koesteren zoals hij al jaren staat. Een complex van vijf hoog kan immers betekenen dat aan één kant de kerstboom in december niet eens meer te zien is van een afstand”.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.