Tekort aan studentenkamers in België

Tekort aan studentenkamers in België

In Nederland is het in de grote steden lastig om aan een studentenkamer te komen. Ook onze zuiderburen hebben last van tekort aan “studentenkotten”, de Belgische benaming van studentenkamers. Met de instroom van veel buitenlandse studenten wordt de vraag naar kamers alleen maar groter. Zeker nu de corona pandemie richting zijn einde gaat, wil iedereen een plekje voor zichzelf. Dit zal de komende jaren steeds lastiger worden.

Buitenlandse studenten

Jim van Veen, Nederlandse student in België, heeft gemerkt dat je in een grote stad als Brussel niet zomaar aan een kamer komt en zelfs wanneer je deze gevonden hebt, mag je geen paleis mag verwachten. Krakende deur, ontbrekende sloten en de tram die telkens langskomt. Veel andere buitenlandse studenten moeten zelfs in hotels en B&B’s slapen of een éénpersoonskamer met een andere student delen.

Binnenlandse studenten

Arne Hermans, oprichter en eigenaar van Diggit Student Life, probeert met zijn bedrijf kamers te creëren voor studenten in België. Zijn bedrijf is ervan overtuigd dat studenten een belangrijke pijler vormen voor onze toekomst, maar daarbij wel een fatsoenlijke eigen woonruimte moet kunnen hebben. Maar door de democratisering van onderwijs zal de vraag naar kamers komende 5 tot 10 jaar nog blijven stijgen en de vraag is of het aanbod kan blijven volgen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *