Stemhulp voor mensen met een verstandelijke beperking of taalachterstand

Stemhulp voor mensen met een verstandelijke beperking of taalachterstand

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan en dat betekent dat we weer mogen gaan stemmen op een politieke partij. Stemmen voor een partij dat is voor mensen met een verstandelijke beperking of een taalachterstand een hele opgave.

Dat komt omdat deze doelgroep het eigenlijk allemaal niet zo goed begrijpt. In veel gevallen zorgde dat ervoor dat veel mensen daarom niet gingen stemmen. Het heeft er ook voor gezorgd dat mensen die een verstandelijke beperking hebben of een taalachterstand, er een slechte ervaringen eraan hebben over gehouden.

Voor deze doelgroep heeft ‘Leer Zelf Online’ stemhulp voor ontwikkeld om ze te helpen om het allemaal beter te begrijpen. Maarte Boke van Leer Zelf Online vertelt: bieden stemhulp, het kieskompas door lastige woorden die in de stellingen staan al toelichten wat de stelling eigenlijk al van je vraagt.’ Dit zorgt er dus voor zij stellingen beter gaan begrijpen en zo uiteindelijk een goeie stemkeuze kunnen maken waar ze uiteindelijk achter staan.

Het programma dat stemhulp biedt zorgt ervoor alle standpunten van politieke partijen worden gecontroleerd; politiek opportunistisch gedrag maken wij onmogelijk. De reden hiervan is dat het neutraal blijft en dat ze niet beïnvloed worden om een bepaalde keuze te maken voor een politieke partij.

Over de auteur

remy Libbenga

Mijn naam is Remy Libbenga en ben 23 jaar. Mijn interesse zit in de sportjournalistiek. En daarnaast heb ik een sportopleiding afgerond. Ik hou ervan om diepgaande verhalen te maken in de sport. En op dit moment ben ik sportverslaggever bij LAV en Assistent Redactie bij NOS Sport

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.