Kinderen van onder de vier al verplicht te ‘leren’?

Kinderen van onder de vier al verplicht te ‘leren’?

Kinderdagverblijf Lieve en Bouwe

De meeste ouders brengen hun kinderen tot hun vierde naar het kinderdagverblijf als ze gaan werken. Dit is de plek voor kinderen om te socialiseren voordat ze naar de basisschool gaan. Op het kinderdagverblijf wordt er gespeeld, geknutseld en gegeten. Allemaal activiteiten die je vanaf baby af aan moet leren. Maar heeft de plek potentie voor meerdere leerdoelen?

Op donderdag 21 april wordt er in een commissiedebat gesproken over eventuele leerdoelen voor in de kinderopvang. Hoe deze leerdoelen er precies uit gaan zien is nog niet helemaal duidelijk. De leerdoelen zouden worden ingesteld om de achterstanden in het basisonderwijs in te halen. Wat vinden de kinderdagverblijven hier zelf van? In deze reportage spreken we met Rita Hendriks, leidinggevende bij Lieve & Bouwe. Dit kinderdagverblijf is gevestigd in Utrecht en is onderdeel van de kinderopvangorganisatie Ludens. 

“De kindjes leren ontzettend veel bij ons, ook al zonder deze leerdoelen. We kijken naar het kind zelf en wat deze nodig heeft, we zullen aan de hand hiervan aanbieden waar het kind behoefte aan heeft. Het blijft natuurlijk even afwachten wat de leerdoelen precies gaan inhouden, maar zullen altijd naar de behoeftes van het kind blijven kijken in plaats van het kind aan de leerdoelen laten voldoen.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.