Van ‘t Hek speelt de Laatste Ronde: “Het is over en uit”

Van ‘t Hek speelt de Laatste Ronde: “Het is over en uit”

Youp van ’t Hek, misschien wel Nederlands meest befaamde cabaretier,  heeft besloten over te gaan naar een afscheidstournee, want hij stopt.  Na ruim vijftig jaar podiumervaring gooit hij de handdoek in de ring, zoals hijzelf zegt. “Het is over en uit.” Er zitten geen andere redenen achter dan de voltooidheid des levens, dus hij gaat in de Laatste Ronde nogmaals alle theaters langs waar hij ooit optrad.

De Gooische cabaretier wil, als voor hemzelf vanzelfsprekend, graag de tour afsluiten met vijf weken een uitverkocht Carré, maar heeft zich tot voor die tijd te zegenen met de content die hem aan komt waaien; “Als de premier nog appjes blijft verwijderen, komt de creativiteit me nog aanwaaien.” Dus in het Alkmaarse theater De Vest licht hij een tipje van zijn carrière, een kwartiertje voor hij op de planken het welkomstapplaus ontvangt.

In de show maakt hij grapjes dat hij nog met grote regelmaat bij talkshows aanschuift om zijn mening te ventileren, maar in welke context we die opmerkingen mogen zien, zal de toekomst ons leren. “Ik weet ook nog niet of ik doorga met mijn NRC-columns”, die een royale populariteit genieten in de krant. “Ik weet het allemaal nog niet”, als hem gevraagd wordt naar het vervolg van zijn carrière, “Ik zie het allemaal wel.”

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.