Juice4You De Podcast – Aflevering 1: Privacy

Juice4You De Podcast – Aflevering 1: Privacy

Afbeelding: Juice4You-redactie

De redactie van de nieuwe, sappige podcast ‘Juice4You’ is de afgelopen week druk bezig geweest met het voorbereiden én produceren van de eerste aflevering: ‘Privacy’. 

Sinds 2020 is privacy een veelbesproken dilemma in de media en de politiek. Het kwam onder andere tot uiting in de discussie rondom het referendum over de sleepwet: “Mogen inlichtingendiensten informatie op grote schaal onderscheppen als ze daarmee de kans op succesvolle opsporing aanzienlijk verhogen, ook als dat betekent dat ze daarmee gegevens van onschuldige burgers onderscheppen?” Het bleek een lastige keuze die voor veel discussie zorgde tussen voor- en tegenstanders. 

De discussie valt ook te voeren rondom bekende Nederlanders en de roddelpers: “Mogen roddeljournalisten informatie – gegevens – over BN’ers op grote schaal verzamelen – onderscheppen – en verspreiden?” 

Hierover praten we onder andere met entertainment verslaggever Danja Koelewijn, entertainment-deskundige Eric de Munck en Willem van Lynden, specialist in Online Reputatie en Privacy bij organisatie Stop Online Shaming. Ook hebben we criminoloog Sarah Achahbar aan tafel, die vertelt over haar werk als jongeren-voorlichter over online shaming, en bespreken we met elkaar de laatste roddelnieuwtjes.

Waar gaat onze podcast over? Nou, juice! We praten over roddelend Nederland, juicekanalen en dilemma’s hieromheen. Hoewel we kunnen roddelen als de beste, kijken we er met een kritische blik naar.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.