Waarom volgen mensen juicekanalen en wat vinden ze er zo leuk aan?

Waarom volgen mensen juicekanalen en wat vinden ze er zo leuk aan?

Juicekanalen zijn op dit moment super hot. Juicekanalen zijn online roddelkanalen in Nederland. Ze brengen via Instagram of Youtube sappige roddels over bekende Nederlanders. Zo hebben we de afgelopen tijd bij de juicekanalen veel voorbij zien komen over André Hazes, Lil Kleine en Famke Louise. De meest bekende juicekanalen zijn LifeofYvonne, Roddelpraat en Fawrynotsawry. De kanalen worden steeds machtiger en krijgen steeds meer volgers.

De bekende Nederlanders zijn het er niet altijd mee eens wat er over hen wordt gezegd. Steeds vaker stappen BN’ers naar de rechter om de roddelkoningen- en koninginnen aan te pakken. Zo sleepte Samantha Steenwijk Yvonne Coldeweijer (van LifeofYvonne) voor de rechter en klaagde Famke Louise Roddelpraat aan. Veel mensen vinden dat juicekanalen te ver gaan en dat ze moeten worden aangepakt, maar toch zijn er ook een hoop volgers die maar al te graag op de hoogte willen blijven van alle juice over deze bekende Nederlanders.

Nu is de vraag: wat is de reden dat mensen naar de juicekanalen kijken en ze ook volgen? Vinden mensen roddelen en de accounts die roddels verspreiden nou echt zo leuk? In de hieronder staande reportage kan je de psychologische kant van het roddelen en de juicekanalen beluisteren.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.