Week Zonder Afval pop-upstore

Week Zonder Afval pop-upstore

Van 30 mei tot 5 juni is het de Week Zonder Afval. In deze week daagt Milieu Centraal Nederlanders uit om zo min mogelijk afval weg te gooien. Kleine dagelijkse dingen kunnen namelijk al veel verschil maken; grote verpakkingen kopen, wegwerpproducten vermijden, tweedehands spullen kopen etc.

Probleem
Afval is al een hele tijd een heel groot probleem. Zwerfafval is bijzonder slecht voor mens, dier en milieu. Het heeft als kernmerk dat het niet uit zichzelf afbreekt en hierdoor jaren in het milieu aanwezig blijft. Ruim 8 miljoen ton verdwijnt per jaar in het water en het staat inmiddels bekend als de ‘plastic soep’. Wereldwijd gaan er jaarlijks 100.000 zeezoogdieren en minstens 1 miljoen zeevogels dood door het afval wat in de zeeën en oceanen is beland.

Activiteiten en demonstraties
In elke provincie organiseert Milieu Centraal allerlei acties. Zo hebben ze wandeltours, repair cafés, een ketting kledingruil, masterclasses en nog veel meer. Door middel van deze acties hopen ze dat mensen meer bewust worden van hoe je producten een tweede leven kunt geven en ze minder afval kunnen produceren.

Pop-upstore
Op Utrecht Centraal is de gehele week een pop-upstore te vinden. Hier ervaar je verpakkingsvrije boodschappen, kan je speelgoed delen, vind je duurzame cadeaus en kan je vintage kleding shoppen. Verder is de pop-upstore ook een Too Good To Go afhaalpunt en zijn er verschillende activiteiten en demonstraties de gehele week in de winkel te zien.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.