Powerliften wordt steeds populairder

Powerliften wordt steeds populairder

Bron: Pexels

Powerliften maakt een opmars. De meerkamp met bankdrukken, squatten en deadliften krijgt steeds meer aanmeldingen bij kampioenschappen. Vooral bij de vrouwen is dat zichtbaar aan de nieuwkomers bij wedstrijden. Ondanks de populariteit is dat niet te zien in de sportscholen. Sommige scholen kampen zelfs met minder sporters dan voor het coronatijdperk.

In slechts een aantal jaren is het aantal mensen dat aan powerliften doet verdubbeld. Ook was tien jaar geleden 1 op de 5 vrouw, nu is dat de helft. Er wordt zelfs gezegd dat de professionaliteit toeneemt en het niveau van de vrouwen hoger ligt dan bij de mannen. Toch is er in de resultaten van wedstrijden nog een duidelijk verschil tussen beide. Het record bij de mannen ligt enkele honderden kilo’s hoger dan bij de vrouwen.

Dat de populariteit gestegen is merkt ook Matthijs Hekman. Hij is zelfs onlangs gestart met meedoen aan powerlift wedstrijden. Hij geeft aan ook veel “Fitfluencers” te zien op social media. Dat laat ook de populariteit stijgen. Volgers van deze fitfluencers kunnen enthousiast raken over de sport door de beelden die zij zien op de socials. Over de sport zelf legt hij het één en ander uit in de onderstaande reportage.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *