Avond4daagse Schagen weer van start

Avond4daagse Schagen weer van start

Door het hele land is de Avond4daagse weer van start gegaan. In Schagen begon deze afgelopen maandag en vanavond is alweer de laatste route door en om de stad. De organisatie is dit jaar vroeg van start gegaan met alle voorbereidingen, want na een stop van twee jaar door corona moest alles weer van onderaf opgebouwd worden. Een nieuwe startlocatie, nieuwe routes en nieuwe contactpersonen van scholen zorgde voor een verfrissende Avond4daagse.

 

De organisatie

In februari dit jaar startte de organisatoren, Ron Kooij en Monique de Wit, met het opnieuw contact opnemen met de contactpersonen voor basisscholen. Tijdens een verplichte stop door het langdurige coronavirus is er heel wat veranderd binnen de organisatie bij basisscholen, waardoor zij opnieuw benaderd moesten worden. Nadat alle contacten hersteld waren heeft de organisatie van de Avond4daagse de inschrijfformulieren uitgestuurd. Niet alleen de contacten met scholen moesten opnieuw gelegd worden, maar ook het contact met sponsoren, medewerkers, verkeersregelaars en EHBO-personeel. Verder heeft de verzamelplek en start/finish van de Avond4daagse ook een nieuwe locatie. Deze is voor het eerst bij de voetbalvereniging Schagen United op Groenoord. Voorheen werd dit georganiseerd bij de Wijkvereniging Groeneweg, WeeGee, maar deze moest vanwege de bouw van nieuwe appartementen bij het Regioplein verhuizen.

Schagen United

De organisatie van de Avond4daagse is enorm blij met de samenwerking tussen hen en voetbalvereniging Schagen United, die eigenlijk al in 2020 opgestart is. Op en rondom de voetbalvelden kunnen de basisscholen en andere deelnemers verzamelen. In de kantine zijn tafels neergezet waar de deelnemers zich per avond kunnen aanmelden en waar ze de routes kunnen ophalen. Maandagavond konden de laatste deelnemers hier zich nog aanmelden. Na afloop van de wandeltochten leveren de wandelaars hun kaartjes weer in bij de kantine en kunnen ze blijven voor een drankje. Ondanks de ruimte die het terrein van Schagen United biedt verzamelen niet alle basisscholen zich bij de voetbalvelden. Organisatoren Ron en Monique vinden dit jammer, maar zijn hierover in gesprek met de contactpersonen. Het liefst zijn zij iedereen vanaf Groenoord vertrekken zodat de Avond4daagse één geheel is.

Nieuwe routes

De nieuwe locatie van de Avond4daagse zorgt voor aanpassingen in de routes. Anders zouden de routes van de vijf en de tien km veel te lang worden. Maandagavond liepen de wandelaars van de tien en vijftien km door Schagerbrug en bleef de vijf km hangen bij Waldervaart-noord. Dinsdag liep de wandelroute van de tien en vijftien km richting Groenveld en Valkkoog en liep de vijf km door Waldervaart-zuid. Woensdag liepen de twee hoogste afstanden langs de Keins en Hoep en liep de vijf km door de Groeneweg. Vanavond loopt de vijftien km naar Haringhuizen, de tien km richting de Nes en loopt de vijf km door Hoep-Noord. De afstanden verzamelen bij het jaarlijkse verzamelpunt de Bron, waarna ze samen door de stad richting de finish lopen. Bij de finish worden de deelnemers opgewacht met muziek en veel publiek en kunnen bij de kantine hun medaille ophalen.

Verloop Avond4daagse

De Avond4daagse zelf en de organisatie verloopt tot nu toe erg goed. Volgens de organisator Monique zijn de mensen en kinderen erg blij en hebben ze het weer enorm mee. Vanavond zullen de deelnemers bij de start verwelkomd worden door de dansschool Rebounce. Zij hebben maandagavond een warming-up verzorgd en zullen dat vanavond weer doen. Daarna zullen de deelnemers aan hun laatste wandeltocht voor dit jaar beginnen richting verzamelpunt de Bron, waarna iedereen samen richting de finish loopt.

Monique de Wit

Verslaggever Sterre Petter is woensdag avond aanwezig op het voetbalterrein Groenoord van Schagen United. Er wordt gesproken met organisator Monique de Wit over het verloop van de Avond4daagse en de voorafgaande organisatie. Hoe dan ook is te zien hoe blij ze is dat de Avond4daagse na twee jaar weer door kan gaan.

Over de auteur

Sterre Petter

Mijn naam is Sterre Petter, studente aan de Hogeschool voor de Journalistiek in Utrecht. Door deze opleiding leer ik mijn talenten in het journalistieke vak te ontwikkelen. Hierbij focus ik mijzelf vooral op mijn schrijfvaardigheden. Benieuwd naar mijn verhalen? Neem dan vooral een kijkje op mijn website.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.