PODiumkunsten: Bandbrouwerij in Aalsmeer brengt jongeren samen

PODiumkunsten: Bandbrouwerij in Aalsmeer brengt jongeren samen

In november 2016 richtten Sander Jongkind en Bart Vreken de bandbrouwerij in het gebouw de N201 op. Met oog op jongeren die graag samen wilde spelen. In de N201 werden al veel optredens gehouden met bandjes, maar deze werden volgens Sander steeds ouder. Zonder een nieuwe lichting zou de toekomst er anders uit zien voor de bandbrouwerij.

“Sander belde mij met de vraag om iets te bedenken waardoor er een nieuwe lichting aan bandjes kon komen die jonger zijn. Ik geef zelf gitaarles en wilde graag dat mijn leerlingen met elkaar gingen spelen. Dat Sander belde kwam dus goed samen met mijn probleem en zo hebben wij een soort open podium opgericht. De bandbrouwerij. Dit trok direct onze doelgroep; jongeren die al een beetje konden spelen en graag samen wilden spelen. Jongeren leren daar namelijk ongelofelijk veel van dat samen spelen.”, aldus Bart Vreken

Om de twee weken wordt dit open podium georganiseerd en het trekt allerlei mensen. Tijdens de avonden kun je oefenen met je band om aan het einde van het jaar een optreden te geven in café Joppe in Aalsmeer. Dat is zeker niet verplicht, maar voor volstaande bandjes een goede oefening. Het maakt niet uit wat je doet of hoe goed je bent, het gaat om het meedoen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *