protest jeugdzorg malieveld

protest jeugdzorg malieveld

(Beeld: Femke Kerpel)

Voor de tweede keer in de geschiedenis wordt er door de jeugdzorg gedemonstreerd, één keer eerder gebeurde dit, dit was in 2019. Tijdens het massaprotest zullen verschillende sprekers aan het woord komen. Onze college Femke spreekt was op de demonstratie, maar welke twee uiterste staan daar?

Rond middernacht hadden jeugdzorgmedewerkers al voor 24 uur het werk neergelegd. De redenen zijn omdat ze vinden dat er te weinig geld is voor hun sector, dat de werkdruk te hoog is en dat de wachtlijsten te lang zijn. Bij acute problemen wordt er wel hulp verleend. De deelnemers aan het protest op het Malieveld werd gevraagd een hartgebaar te maken met de handen, ten teken van steun aan de collega’s in de spoedeisende hulp die wel werken.

Eind vorig jaar stokte het overleg tussen de bonden, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en werkgevers over een nieuwe cao. De bonden eisten een loonsverhoging van 5 procent, meer scholing en minder werkdruk maar stopten uiteindelijk met onderhandelen. Het protest trok volgens de politie 4000 à 5000 betogers.

Tijdens de demonstratie waren er ook veel politieke partijen aanwezig, wellicht heeft het nog invloed op de keuze van de burger.

De stemming op het malieveld was goed. Onze redacteur spreekt met de jeugdzorg. Maar er was ook tegengeluid. De jeugdzorg zou namelijk helemaal niet zijn. In de reportage komt de ‘tegenpartij’ aan het woord. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *