“De sportschool is een tweede thuis, iedereen moet zich veilig voelen”

“De sportschool is een tweede thuis, iedereen moet zich veilig voelen”

Bron: Elisa van der Vlist

Naar aanleiding van de van reportage vorige week over seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen sportscholen, heeft de sportschool eigenaar van Gold’s Gym Rob Geurts besloten extra stappen te ondernemen. “Dit is iets wat ik ontzettend belangrijk vind. Ik denk dat het protocol altijd kan worden uitgebreid en je nooit genoeg kan doen om grensoverschrijdend gedrag te voorkomen.”

“Sinds het TVOH-schandaal hebben we ook binnen ons bedrijf een protocol opgezet”, zegt Sportschooleigenaar Robert Geurts. Hierdoor dacht ik, dit kan overal gebeuren en het is belangrijk om hier aandacht aan te besteden. Ik heb al mijn personeel individueel gesproken zodat zij weten hoe ik erin sta en hoe te handelen als er een melding binnen komt, of hoe te handelen als het bij het personeel zelf overkomt dat kan natuurlijk ook gebeuren.”

“We bedrijf twee vertrouwenspersonen, o.a Miranda intern en Anneke extern. Het is verplicht dat als er een melding bij de balie wordt gemaakt of iemand hoort iets, dat dat bij Miranda wordt gemeld. Dan wordt er een gesprek gevoerd met wat er aan de hand is. Stel dat dit gaat over grensoverschrijdend gedrag, dan betekent dat meteen een schorsing. En misschien ook wel dat we iemands lidmaatschap opzeggen, maar dat bekijken we per situatie.”

Om het nog extra te duiden hebben Robert en Miranda een filmpje gemaakt met uitleg over het meldpunt en verspreiden dit op hun sociale mediakanalen van de sportschool. “Als er iets is wat niet door de beugel kan, meld het dan bij Miranda! Dan gaan we er samen naar kijken en maatregelen nemen.”

“De jongens en meiden komen hier graag en dit is voor hen echt een tweede huis. Dus iedereen moet hier veilig kunnen trainen en het echt naar zijn zin hebben. Daar staat wij voor.”

Over de auteur

Elisa van der Vlist

Gaat graag op pad om mooie verhalen te maken, nieuwe dingen te ontdekken en legt alles vast op de lens. Interesses: samenleving, cultuur & politiek Houdt van: schrijven, filmen en fotograferen

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *