Demonstratie tegen moordenaar in Den Haag

Demonstratie tegen moordenaar in Den Haag

DEN HAAG – Er is een demonstratie gehouden door de Unie van Iraanse Verenigingen in Nederland. Op de Lange Voorhout in Den Haag hebben zich dinsdag zo’n 100 tot 150 mensen verzameld om bij de Nederlandse regering afkeur te vragen tegen het toetreden van de nieuwe Iraanse president Ebrahim Raisi in de vergadering van de VN.  

Want volgens de aanwezige demonstranten is het heel duidelijk: Raisi is verantwoordelijk voor de dood van 30.000 politieke gevangenen in 1988. Hij was lid van de commissie des doods, die destijds bepaalde wat er met welke gevangene zou gebeuren. Onder de gevangenen zouden zich ook zwangere vrouwen en kinderen begeven.

Het feit dat hij president is geworden is al erg genoeg vinden Raha Heshmatikhah (Vice-voorzitter Jong Iraans Nederland) en de aanwezigen op de demonstratie. Hem accepteren bij de vergadering van de VN, ondanks zijn gruweldaden is helemaal onacceptabel. ‘Iemand die geen mensenrechten erkent verdient geen plekje bij de Verenigde Naties’, aldus Heshmatikhah. Samen met twee parlementariërs van JA21 wordt er dus volop gedemonstreerd om afkeur te vragen aan de regering tegen het toetreden van dit monster.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *