Bijzondere dieren staan in het zonnetje voor dierendag

Bijzondere dieren staan in het zonnetje voor dierendag

Jake Cooper met zijn Boa Constrictor Charlotte

BINNENLAND – De dag waarbij mensen hun dieren in het zonnetje zetten komt er aan. Aankomende maandag 4 oktober is het namelijk dierendag. Sommige dieren worden minder vaak gehouden in Nederland, zoals slangen. Andere huisdieren gedragen zich anders dan hun soortgenoten. In dit artikel staan ze in de spotlight.

Jake Cooper is eigenaar van vier slangen en houdt deze bij zijn ouders thuis in Rijswijk. Het gezelschap bestaat uit: Simmy, Ana, Charlotte en Freckles. De slangen staan op verschillende plekken in het huis omdat het verschillende soorten zijn, namelijk een Taiwanese Rattenslang, twee Boa Constrictors en een nog jonge Albino Tijgerpython. Cooper vertelt dat het onderhouden van de slangen minder tijd kost dan je zou denken. Hij sprayt elke dag de aardebodem in met water om de luchtvochtigheid op pijl te houden en voert ze eens in de week tot eens in de twee weken afhankelijk van de soort.

Erika van den Heuvel is eigenaresse van James. James is een rode kater van een jaar oud. Het is een kat, dat hoor je als hij zijn luide miauw laat horen. Het beestje gedraagt zich alleen totaal anders. Hij geeft pootjes op commando en loopt mee als hond Rakker uitgelaten wordt. Hij heeft zich helemaal aangepast en gedraagt zich als een echte hond.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *