Groene vrijdag in aantocht

Groene vrijdag in aantocht

(Foto: Niels Baardemans) Waalbrug te Nijmegen

NIJMEGEN- De gemeente Nijmegen organiseert dit jaar voor de derde keer op rij Groene Vrijdag. Met dit jaar sociale duurzaamheid als thema, met allerlei leuke activiteiten op het programma maken we Nijmegen groener en mooierOok maken we een verbinding met elkaar in een jaar waarin dat zo weinig kan! 

De gemeente Nijmegen organiseert op Groene Vrijdag allerlei verschillende activiteiten om Nijmegen groener en mooier te maken. Dit jaar aan de hand van het thema sociale duurzaamheid waarbij we ons voornamelijk richten op het delen van voedsel. Zomeldt de website Green Capital Nijmegen dat bedrijven, lokale instellingen en organisaties een deel van hun oogst of keuken beschikbaar stellen voor het maken van duurzame soep. De soep maken zij met lokale duurzame producten, na de bereiding van de soep wordt hij geschonken aan de Voedselbank.   

Op zes november denken we ook aan het milieu. Volgens de website groenevrijdag.nl organiseert de gemeente allerlei activiteiten zoals; plantacties, afval opruimen en regenpijpen afkoppelen. De acties die op het programma staan houden we dit jaar in kleinere groepjes en in eigen kring, dit in verband met de Corona-maatregelen. De gemeente informeert ook bewoners over hoe zij kunnen bijdragen aan het tegenhouden van verstening in hun tuin of omgeving.   

Online is er van alles te beleven. Streekomroep RN7 besteedt aandacht aan Groene Vrijdag en er zijn workshops, vragenuurtjes en filmpjes te volgen. Ook kunnen de inwoners van Nijmegen in het weekend van Groene Vrijdag gratis kijken naar de film 2040 Join The Regeneration, een film over klimaatoplossingen. Deze film kun je zowel thuis op de bank bekijken als op een groot scherm in LUX Nijmegen.  

Groene Vrijdag is oorspronkelijk ontstaan als afsluiting van het Green-Capitalyear en is inmiddels een jaarlijks terugkerend evenement. Veel verschillende partijen dragen hieraan bij: scholen, partners, vrijwilligers, gemeenten en inwoners. Het programma voor zes november is nu nog volop in ontwikkeling, houd voor de laatste stand van zaken de website Groene Vrijdag in de gaten.  

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    Prachtig

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *