Een nieuwe teststraat voor corona in Nijmegen en Tiel

Een nieuwe teststraat voor corona in Nijmegen en Tiel

Foto van GGD Nijmegen (door: Midas ten Thije)

NIJMEGEN – Zowel in Nijmegen als in Tiel zijn sinds deze week nieuwe teststraten voor corona te vinden. De laatste tijd wilden zoveel mensen zich laten testen dat de twee teststraten die er al waren in Nijmegen en Tiel helemaal vol kwamen te zitten. Dankzij ziekenhuis Rivierenland en het CWZ was het mogelijk om twee nieuwe testlocaties te openen.

De laatste tijd kwamen op wel meer plekken de teststraten vol te zitten. Steeds meer mensen willen voor de zekerheid een test doen omdat ze ziekteverschijnselen hebben. Hierdoor moesten mensen helaas soms wel een paar dagen wachten voordat ze getest konden worden. Als je dan ook nog een dag of twee moet wachten op de uitslag, kan dit een best lange tijd voor onzekerheid zorgen. Gelukkig is de GGD met de uitbreiding voorbereid om meer testen uit te kunnen voeren.

In Tiel is de GGD aan de Kersenboogerd verhuisd naar het terrein van het Ziekenhuis Rivierenland. Daar is een teststraat met wel vier testruimtes, waar er aan de Kersenboogerd maar eentje was. Helaas kan er totdat de laboratoriumcapaciteit toeneemt maar één ruimte in gebruik worden genomen. Binnenkort kunnen er wel 600 coronatesten per dag worden afgenomen in Tiel.

In Nijmegen was er al een teststraat bij de GGD aan de Groenewoudseweg. Deze wordt tijdelijk gesloten omdat er aan een nieuwe teststraat wordt gewerkt waar ook kantoorruimtes worden geplaatst voor het werk aan de coronabestrijding. Daarnaast is er nu dus ook een tweede teststraat bijgekomen bij het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Vanaf half oktober zullen er dan dus twee teststraten met beide vier testruimtes in Nijmegen te vinden zijn. Als er genoeg laboratoriumcapaciteit is kunnen er 1200 coronatesten per dag worden afgenomen.

De GGD is blij met deze twee nieuwe mogelijkheden voor coronatesten maar is nog niet klaar met uitbreiden. Ze willen graag een extra testlocatie en dan het liefst in het westelijke deel van Rivierenland. Op dit moment zijn ze nog druk op zoek naar geschikte locaties, maar een tweede uitbreiding is zeker te verwachten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *