Coronaproof Cinekid Festival in Nijmegen

Coronaproof Cinekid Festival in Nijmegen

Foto Cinekid poster bij Nijmegen Centraal door Midas ten Thije

NIJMEGEN – Het Cinekid Festival zal dit jaar, ondanks alle coronamaatregelen, ook in Nijmegen gewoon doorgaan. Vanaf 17 oktober kan men een week lang allerlei films bezoeken of workshops en activiteiten doen. Natuurlijk verloopt alles wel iets anders dan normaal. Hoe wordt het festival dit jaar georganiseerd met corona op de loer?

Het Cinekid Festival is het grootste mediafestival voor kinderen ter wereld. Het vindt plaats in de herfstvakantie op tien festivallocaties door heel het land waaronder Nijmegen. In deze week kan je naast het kijken van allerlei leuke films ook workshops en activiteiten doen. Kinderen kunnen zelf games en apps ontwerpen of een figuurtje maken waarmee ze een muziekvideo gaan opnemen. De hoofdlocatie is de LUX bioscoop in het centrum maar daarnaast is er dit jaar voor het eerst ook een online platform te vinden: Cinekid Play. 

Cinekid Play is het nieuwe platvorm die speciaal is opgericht om Cinekid ook digitaal vanuit huis te kunnen ervaren. Op 7 oktober (eerder dan de festivalweek in Nijmegen) zal het platform van start gaan. Hierop zullen allerlei films, games, workshops en live events te zien zijn. Op deze manier kunnen meer kinderen het festival beleven zonder dat de maatregelen geschonden hoeven te worden. Maar er wordt meer gedaan om de richtlijnen te blijven volgen.  

Zo mag je tijdens de films niet met meer dan twee personen naast elkaar zitten, tenzij je onder de twaalf bent. Een ouder kan dus niet met twee kinderen naar de film. Ook mogen ouders niet mee met lange workshops. Hier is uitsluitend plek voor de kinderen. De programma’s die in Nijmegen worden georganiseerd zijn via een livestream ook te zien in Breda en Rotterdam.  

Is het festival door alle maatregelen wat kleinschaliger dan voorgaande jaren? Nee, dat niet. “Cinekid is zelfs groter geworden.” Zegt de organisatie. “Er zijn meer locaties bijgekomen om meer kinderen de mogelijkheid te geven om het festival te ervaren.” De organisatie is niet bang voor strengere maatregelen of een eventuele lockdown: “Vooralsnog kijken we ernaar uit om Cinekid op locatie voor te zetten. Tegelijkertijd is er Cinekid Play.” Als de fysieke evenementen dan echt niet door zouden mogen gaan hebben ze dus altijd hun nieuwe online platform nog.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *