Thuiswerken tijdens quarantaine: Sander werkt aan zijn bedrijf Beeldfanaat vanaf zijn studentenkamer

Thuiswerken tijdens quarantaine: Sander werkt aan zijn bedrijf Beeldfanaat vanaf zijn studentenkamer

Foto: Niels Baardemans. Sander op zijn werkplek

Eigenaar van een mediabedrijf vanaf zijn studentenkamer, dat is de 24-jarige videomaker Sander uit Nijmegen. Hij richtte samen met twee medestudenten, een webdesigner en fotograaf, tijdens zijn studie Communicatie & Multimedia Design aan de HAN het bedrijf Beeldfanaat op. Inmiddels is Sander afgestudeerd en heeft hij van Beeldfanaat zijn fulltimebaan gemaakt. “In de ochtend klim ik het trappetje af en ga ik de hele dag onder mijn bed zitten werken. En ’s avonds zit ik op de bank in mijn eigen kantoor.”

Vooral bedrijven helpen met het visualiseren van hun communicatie, dat is wat ik doe, vertelt Sander. Zo werkt hij bijvoorbeeld nauw samen met het RadboudUMC en heeft hij in het voorjaar zelfs een “coronadocumentaire” gemaakt, waarin hij de brede inzet van het Radboud laat zien en de impact van het virus op andere afdelingen. “Zo moesten er hele afdelingen verplaatst worden, om maar ruimte te maken voor corona-afdelingen.”

(Foto: Sander) De werkplek van Sander

“Wat ik hier achter mijn bureau doe is vooral het editen, dat is natuurlijk de main job”, vervolgt Sander zijn verhaal. “Maar ook het opdrachten voorbereiden, shotlists maken, veel bellen en mailen met klanten en natuurlijk de administratie bijhouden.” Op het kleine whiteboard, dat tegen de muur aan staat, houdt de Beeldfanaat-eigenaar in principe bij met welke opdrachten hij bezig is. De piano, daar doet Sander de laatste wat minder mee, maar hij heeft tijden gekend dat de piano meer gebruikt werd. “Als ik er veel mee doe, dan is het wel even een afleiding. En wie weet, als ik nog een keer een goede muzikant word, dat ik mijn eigen muziek kan maken voor in mijn video’s!”

(Foto: Niels Baardemans) Sander aan het werk

Het werken op zijn kamer is voor Sander nu echt de “budgetoplossing”. “Het klinkt heel leuk, maar in de praktijk zit je letterlijk de hele dag op dezelfde vierkante meter.” Inmiddels zijn Sanders collega’s ook afgestudeerd, dus nu kunnen zij meters gaan maken en ook zoeken naar een kantoorruimte. “Want,” vervolgt hij, “Dit hou je niet lang vol, op zo’n kamer.” De drie jongens hopen stiekem binnenkort een klein kantoor te hebben, maar ze willen toch eerst nog een paar maanden afwachten en kijken naar hun inkomsten. Sander verwacht wel dat Beeldfanaat binnen een halfjaar een eigen kantoor heeft.

Wil jij ook meedoen aan onze rubriek Thuiswerken Tijdens Quarantaine? Klik dan hier!

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *