Nieuwe duurzame kledingwinkel steeds populairder

Nieuwe duurzame kledingwinkel steeds populairder

Foto: Pexels.com

NIJMEGEN- duurzame kleding wordt steeds populairder en belangrijker voor jongeren. De aarde is aan het opwarmen en mensen worden op het hart gewezen om duurzamer te zijn in hun doen en laten. Kleine kledingbedrijven zijn steeds duurzamer en voor veel bedrijven is duurzamer zijn het standpunt van het merk, waaronder ook Mestizo, een nieuwe kledingwinkel in Nijmegen.

Mestizo is een bedrijf opgericht door twee vrouwen. Het begon allemaal via een website en sinds september 2020 is er ook een winkel. Dat is handig, want het geeft meer zichtbaarheid. Al helemaal nu de winkel in het centrum van Nijmegen ligt. Mestizo is een winkel met erboven meteen het atelier. Alle kleding wordt dus in het atelier gemaakt.

Duurzame kleding wordt steeds populairder. De grote reden hiervan is het extra afval dat fast fashion heeft. Dit komt omdat fast fashion meteen duizenden kledingstukken maakt, terwijl duurzame kleding zoals het merk Mestizo op aanvraag maakt. Men kan kiezen uit de stof, het kledingstuk en zelfs de maat kan aangepast worden. Dat maakt het allemaal beter voor de natuur. Ook de stoffen worden speciaal uitgezocht en op een zo duurzaam mogelijke manier.

Door kleding te maken op aanvraag en van elk stuk dus geen tientallen kopieën te maken, krijg je ook niet het probleem dat kleding niet verkocht wordt. Dat is wel wat er bij fast fashion gebeurt, kijk naar Primark of de H&M. Deze bedrijven laten kleding maken die uitlopen in de duizenden stukken. Zodra stukken uit het seizoen gaan en dus niet verkocht zijn, worden ze weggegooid. Dat levert extra afval op en is dus slecht voor het milieu. Duurzame kledingmerken doen het dus anders en maken op de vraag. Beter voor het milieu en beter voor de mens. Duurzame kleding is de nieuwe toekomst en dat maakt het dus ook steeds populairder.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *