Vijf dagen lang geen warm water en weinig privacy: verpleegunit de Hulsen wordt (eindelijk) herbouwd

Vijf dagen lang geen warm water en weinig privacy: verpleegunit de Hulsen wordt (eindelijk) herbouwd

De Hulsen, een verpleegunit van Iriszorg in de wijk Goffert, wordt compleet gesloopt en zal als nieuwbouw worden herbouwd. Het huidige pand aan de Nieuwe Dukenburgseweg, waar dak- en thuisloze mensen opgevangen worden voldoet al langere tijd niet meer aan de veiligheidseisen.

Bewoners van Iriszorg hebben in het huidige complex vaak geen eigen douche, toilet of keuken lieten ze weten. Zo hebben afgelopen winter tientallen bewoners vijf dagen lang geen warm water gehad. Het pand, bestemd uit 1969, is nodig aan vervanging toe, zo zegt het Nijmeegse college van burgermeester en wethouders.

Het vernieuwde complex zal onderdak bieden aan 145 mensen die in aanmerking komen voor opvang, verpleegzorg of voor mensen die beschermd moeten wonen.

Het investeringskrediet van de gemeente Nijmegen, wat 21,5 miljoen euro bedraagt, kan de sloop en nieuwbouw van start brengen. Aan dit bedrag draagt Iriszorg nog 2 miljoen euro bij. De gemeente Nijmegen wordt met deze verbouwing eigenaar, tevens verhuurder, van het pand, Iriszorg wordt daarmee de huurder.

Midden 2021 begint de sloop, waarna de nieuwbouw eind 2023 gereed zal zijn. Op dit moment wordt samengewerkt met verschillende Nijmeegse woningcorporaties en zorginstellingen over tijdelijke huisvesting voor de bewoners van de Hulsen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *