Discotheek De Linde in Groesbeek staat te koop

Discotheek De Linde in Groesbeek staat te koop

GROESBEEK – Voor vele Nijmegenaren een bekende plek uit hun jeugd; De Linde in Groesbeek. Sinds 4 november staat het pand van 3.379 vierkante meter op Funda te koop aangeboden voor een prijs van maar liefst 1,4 miljoen euro.  

 

Het is niet de eerste keer dat De Linde te koop staat. Op 27 augustus 2019 meldt het AD dat Frans Derks, toenmalige eigenaar, het verhaal bevestigd dat het pand aan de Cranenburgsestraat wegens ‘gebrek aan opvolging’ is verkocht. Sindsdien is het pand in handen van handelsonderneming Bobo B.V in Nijmegen en Real Estate Malden. Direct na de verkoop huurde de familie Derks het pand weer terug.  

 

Op Funda wordt vermeld dat het pand tot op heden nog in gebruik is als horecagelegenheid, maar het biedt ook de mogelijkheid er een bedrijfsruimte van te maken. Ook is duidelijke dat de familie Derks definitief verdwijnt als directie van de discotheek. Het gebouw wordt vrij van huur opgeleverd.  

 

De Linde, gebouwd in 1950, werd in 2003 voor het laatst gerenoveerd en uitgebreid. Voor veel Nijmegenaren is dit een bijzondere plek geweest, omdat De Linde feesten en evenementen organiseerden voor de jongeren die in het stadscentrum van Nijmegen nog niet werden binnengelaten. Inmiddels verschijnen er reacties op internet van mensen die het jammer vinden dat De Linde wordt verkocht.  

 

De Linde zelf laat op Twitter weten dat mensen zich geen zorgen hoeven te maken: “Het gebouw van De Linde staat te koop, maar wij zijn gewoon nog huurder! Zo gauw de Corona-situatie het toe laat zien we jullie graag weer terug!” 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *