Ex-kankerpatiënt Lennart rent halve marathon door Nijmegen voor het KWF

Ex-kankerpatiënt Lennart rent halve marathon door Nijmegen voor het KWF

NIJMEGEN – Lennart Pluim rent op 21 november samen met twee vrienden een halve marathon door de straten van Nijmegen. Hiermee willen ze geld ophalen voor het KWF zodat zij meer onderzoek kunnen doen naar kanker. Zaterdag zal het precies tien jaar geleden zijn dat Lennart zelf de diagnose kanker kreeg.

Lennart is, samen met zijn vrienden Sjoerd en Bram, al een aantal maanden voorbereidingen aan het treffen. Tijdens de coronacrisis zijn ze begonnen met een trainingsschema met als doel om de ruim 21 kilometer in 1.45 uur uit te lopen. Volgens het schema zouden ze op 21 november de halve marathon kunnen lopen. Daarmee hadden ze ook meteen hun goede doel gekozen want op die dag is het precies tien jaar geleden dat Lennart de diagnose kanker kreeg. “Dus dat bij elkaar maakte dat we het KWF kozen als goede doel.” Vertelt Lennart.

Zelf had Lennart het geluk dat er al genoeg onderzoek was gedaan naar zijn type kanker. Hij kon snel behandeld worden en voelt zich nu gezonder dan ooit. Lennart vertelt dat dit helaas niet voor iedereen het geval is: “De afgelopen jaren zijn bijvoorbeeld twee leeftijdsgenoten overleden aan kanker die gewoonweg pech hadden. Voor hun type kanker was nog geen behandeling.” Daarom vindt hij het ook zo belangrijk om geld op te halen voor het KWF.

De actie is tot nu toe erg goed verlopen, vertelt Lennart. Vooral in het begin ging het inzamelen erg snel: “Ons streefbedrag was 2000 euro maar die hadden we in twee dagen al binnen.” Daarom hebben ze het streefbedrag nu verhoogd naar 5000 euro. Ze zijn al goed op weg: “Daarvoor hebben we nog zo’n 1200 euro nodig.” Zelf kan je natuurlijk ook helpen dit doel te bereiken. Ga dan vooral even naar hun pagina: https://acties.kwf.nl/fundraisers/brambotterman/kwf-nimma-run

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *