Nieuw idee voor Nijmegen: een drive-in theater voor kwetsbare groepen

Nieuw idee voor Nijmegen: een drive-in theater voor kwetsbare groepen

NIJMEGEN – De theatergroep Piepschuim uit Nijmegen is druk bezig met een plan om een drive-in theater te organiseren aan de Waal. Alle bezoekers kunnen vanuit hun auto de voorstellingen horen en zien. De theatergroep is nog in afwachting van een financiële bijdrage voor hun plan.

Het drive-in theater is bedoeld om kwetsbare groepen op een veilige manier naar een voorstelling te laten gaan, vertelt lid van de theatergroep Robbert Koekoek. Ze denken dat deze mensen nu weinig mogelijkheden hebben om theater- en muziekvoorstelling te bezoeken. Toch kan je de voorstellingen ook bezoeken als je niet onder deze groep valt: “We willen juist deze groep de kans bieden om kaarten te kopen, maar het Drive-in-theater is natuurlijk ook voor alle andere geïnteresseerden.” vertelt Robbert.  

Om het drive-in theater te realiseren is er geld nodig. Zo willen ze een podium en een groot beeldscherm plaatsen op een buitenterrein aan de Waal. Daarom heeft de theatergroep hun plan aangemeld bij het ANWB Fonds. Het ANWB Fonds geeft 10.000 euro aan het mooiste project van elke provincie. Piepschuim is met hun idee door de voorrondes gekomen en maakt daarmee kans om de prijs voor de provincie Gelderland te winnen. Stemmen kan tot 24 november dus als je ze wilt helpen stem dan hier.  

Het doel is om een mooi opgezet terrein met een echt festivalsfeertje te creëren, vertelt Robbert. Maar als het ANWB Fonds daar niet aan zal bijdragen, gaat Piepschuim verder kijken naar andere manieren: Ik kan me voorstellen dat er wel een autodealer in Nijmegen is die ons wil steunen, of een bouwbedrijf. En natuurlijk krijgen we ook inkomsten via de kaartverkoop. Er zijn dus genoeg oplossingen om het drive-in theater door te laten gaan.  

Dit is niet het eerste idee van de theatergroep om, ondanks corona, toch te kunnen optreden. Robbert vertelt over de initiatieven waarmee ze aan de slag zijn gegaan: “Een Corona-speellijst op YouTube met nieuwe liedjes en clips uit de lockdown, een heel nieuw Corona-proof theaterprogramma en natuurlijk online optredens. Toch wilden ze graag dit drive-in theater opzetten: “we merken dat het toch echt het leukst is met een publiek voor je neus, live.” Nu is het hopen dat de theatergroep genoeg stemmen krijgt en dat ze binnenkort hun plannen waar kunnen maken 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *