Waar koop jij je kerstboom dit jaar?

Waar koop jij je kerstboom dit jaar?

(Foto: Franka Büchi) Kerstversiering bij de Intratuin te Elst.

NIJMEGEN – Wat we precies met de feestdagen mogen doen dit jaar is nog onduidelijk. Maar ook tijdens Corona willen we genieten van kerstmis. Het Nationale Park De Hoge Veluwe, Intratuin Elst en Santa’s Delivery laten weten hoe zijn Corona-proof met kerst en zijn drukte omgaan.  

 Hoe haal jij veilig je kerstboom dit jaar? Op Het Nationale Park De Hoge Veluwe kun je ook dit jaar een kerstboom eigenhandig komen omzagen. Bezoekers van het natuurpark mogen dan tijdens het project ‘Zaag je eigen kerstboom’ een kerstboom uitkiezen en zelf omzagen. Volgens Aylmer Graeler, medewerker marketing en communicatie, werden er de afgelopen jaren tijdens de vier dagen dat de bomen gratis meegenomen werden zo’n 5.000 bomen gerooid, waaronder kleine kerstbomen voor op tafel. “Dit jaar verwachten we dat het aantal een stuk lager zal liggen omdat het aantal uitgegeven bonnen, waarmee men een boom mag halen, beperkt zal worden”, aldus Graeler. Door het aantal toegangsbonnen te beperken neemt het park de Corona-maatregels in acht, ook geven ze aan dat locaties en activiteiten veilig kunnen worden bezocht.  

 Sander van de Wetering, filiaalmanager van de Intratuin in Elst, geeft aan dat ze dit jaar de kerstbomenverkoop naar buiten hebben gebracht. Hierdoor wordt er maximaal geventileerd, ook zijn er stretchtenten geplaatst en tijdens de piekdrukte wordt er gebruik gemaakt van twee uitgiftepunten voor kerstbomen. De Intratuin in Elst verkoopt jaarlijks zo’n 3000 bomen. “We verwachten dat dat dit jaar een beetje hetzelfde zal blijven, wel zien we dat er naast een grote kerstboom ook vaak nog een kleine kerstboom voor op tafel wordt gekocht. De meest gekochte kerstboom is ongetwijfeld met stip op een: de Nordmann, aldus van de Wetering.  

 Brent Roozendaal, eigenaar van De Achtertuin te Nijmegen, heeft op het Vasim terrein in Nijmegen een Santa’s Drive-In opgericht. Men kan hier zijn kerstboom met de auto op een veilige manier ophalen. Ook worden de kerstbomen op verzoek thuisbezorgd. De Drive-In en het delivery point zijn voornamelijk gericht op mensen in de buurt en mensen uit Nijmegen aldus Roozendaal. Wat betreft de opbrengsten geeft Roozendaal aan; ‘Als we winst maken wordt dit verdeeld tussen alle partijen die dit project initiëren’.  

Dus, waar haal jij je kerstboom dit jaar?

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *