Dura Vermeer ziet af van meer uitstoot kankerverwekkend benzeen 

Dura Vermeer ziet af van meer uitstoot kankerverwekkend benzeen 

(Foto door: Floris Wijlacker) De fabriek van Dura Vermeer te Nijmegen.

NIJMEGEN- Na veel ophef in Nijmegen en in de media trekt asfaltproducent Dura Vermeer het verzoek tot verruiming van de uitstootvergunning in. Het bedrijf had de gemeente Nijmegen gevraagd om 500 procent meer van het kankerverwekkende benzeen te mogen uitstoten.  

Roel van Tiel van de Werkgroep Leefomgeving binnen de Nijmeegse wijkvereniging Dorpsbelang Hees, zei dat hij het verbazingwekkend vond dat de Gemeente Nijmegen in eerste instantie ja had gezegd tegen de verruiming van 500% aangezien de fabriek het kankerverwekkende Benzeen uitstoot. 

Ook gaf Van Tiel aan dat gemeente niet met de wijk over de uitbreiding van twee jaar had gesproken. ‘’We moesten dit via een melding van MijnOverheid.nl vernemen. Daarna hebben we een uitgebreid bezwaar ingediend, en nul reactie gekregen’’. 

Van Tiel zei dat hij opgelucht was dat Dura Vermeer afzag van de verruiming al was die maar voor twee jaar.  Van Tiel liet weten dat Dorpsbelang Hees de gemeente aan gaan spreken om ervoor te zorgen dat zij hun eigen beleid gaan voeren. Dura Vermeer de uitstoot reduceert tot de normen die de World Health Organization stelt, ‘’ en volgens WHO is er geen veilige norm voor uitstoot benzeen’’ aldus Van Tiel. Hij vindt ook dat de gemeente met een haalbaar en concreet plan moet komen wat betreft de voortgang zodat de wijk en de raad het in de gaten kunnen houden. Wel vindt Van Tiel dat het dan aan het bedrijf is hoe zij hier mee om moeten gaan. ‘’Daar gaat de vereniging niet over’’. Dorpsbelang Hees hoopt dat binnen de gemeenteraad wel veel aandacht is voor dit probleem als ze dit voorleggen. Ze staan open voor de dialoog. 

 

Wij als redactie hebben helaas Dura Vermeer niet kunnen bereiken voor een reactie.  

Over de auteur

1 reactie

  1. Avatar

    HARSTIKKE MOOI!!

    Antwoord

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *