116 miljoen euro voor het opknappen van het nieuwe station Nijmegen

116 miljoen euro voor het opknappen van het nieuwe station Nijmegen

NIJMEGEN-De ontwikkeling van het stationsgebied in Nijmegen is begonnen. Provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en NS hebben hiervoor samen 116 miljoen euro vrijgemaakt. Het stationsgebied moet een omgeving worden waar reizen, wonen, werken en winkelen samenkomen. 

 

Elke dag komen er ruim 40.000 treinreizigers en 30.000 busreizigers op het station van Nijmegen. ‘’ Het station is daarom flink aan vervanging toe, want met de verwachte groei van het aantal reizigers zouden we ze geen soepele reis meer kunnen garanderen.’’, aldus woordvoerder gemeente Nijmegen. 

 

Nijmegen staat in de landelijke top-3 van de hoogste woningnood, daarom worden er ook 2000 nieuwe woningen in het stationsgebied gebouwd. In het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport staat dat het doel is om het station een aantrekkelijke plek te maken op gebied van reizen, wonen, werken en winkelen.  

 

Op het station zelf moet het overstappen tussen trein,bus en fiets makkelijker worden. Er komt onder het station een fietsenstalling met nieuwe fietsverbindingen. In uiterlijk 2029 rijdt er elke 10 minuten een trein rechtstreeks naar Schiphol.  Prorail gaat aan de slag met de aanleg van extra sporen en een nieuwe stationsingang.  Met het groeiende aantal reizigers moeten ook de trappen en de perrontunnel worden aangepakt. Een groene en duurzame inrichting is bij dit alles het uitgangspunt 

 

 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *